ROZDĚLENÍ INVENTÁŘE
Má-li obsluha hostů probíhat rychle a plynule je třeba, aby jednotlivá střediska závodů veřejného stravování byla zásobena dostatečným množstvím potřebného inventáře.
Má-li inventář plnit svůj účel, musí být zhotoven z vhodného materiálu. Ten má být moderní, hygienický a praktický.
Rozdělení dle použití
a) hotelový d) vinárenský
b) restaurační e) kavárenský
c) barový f) stylový
Dle použitého materiálu dělíme inventář na
a) dřevěný
Používá se ve stylových zařízeních, při zahradních slavnostech.
Jeho nevýhoda spočívá v nesnadné údržbě.
b) textilní
c) skleněný
d) porcelánový
e) kovový
f) z plastických hmot
Používá se ve střediscích nižších skupin a dopravních prostředcích.
Je jednoobrátkový.
Restaurační inventář dělíme
b) VSI (velký stolní inventář)
Velký stolní inventář
a) textilní
b) skleněný
c) porcelánový
d) kovový