Malý stolní inventář

 

 

1.  Slánky (otevřené, uzavřené) – sůl plníme do 2/3 a přidáváme zrnka rýže proti vlhnutí, denně otíráme, pepř plníme do 1/3, aby nevyprchalo aroma.

 

   

2.  Menážky (malá, velká) – soubor solnička, pepřenka, karafy na ocet a olej, párátník, čistí se stejně jako solničky.

 

   

3.  Karafy na ocet a olej – denně otíráme.

 

   

4.  Hořčičníky – denně otíráme, na hořčici kápneme pár kapek oleje, aby nevysychala. Nepoužíváme kovové lžičky - mohou oxidovat.

 

   

5.  Popelníky – čistí se denně zvlášť.

 

   

6.  Vázičky – denně vyměňujeme vodu květinám, podle potřeby stonky seřezáváme nebo květiny vyměňujeme, otíráme. U umělých nebo sušených květin otíráme denně vázičky.

 

   

7.  Párátníky – otíráme, vyjmeme použitá párátka, ukládají se špičkou dolů.

 

   

8.  Cukřenky – dávkovač, dóza, pudřenka.

 

 

9.  Svícínky.

 

 

10. Tácky pod pivo.

 

   

11.  Rezervačky.

 

12. Stojánky na JL a NL.  

13.  Stojánky na čísla stolů.