Malý stolní inventář
Bývá umístěn uprostřed stolu nebo na abzaci patří sem:
1. Slánky (otevřené, uzavřené) – sůl plníme do 2/3 a přidáváme zrnka rýže proti vlhnutí, denně otíráme, pepř plníme do 1/3, aby nevyprchalo aroma.
|
|
2. Menážky (malá, velká) – soubor solnička, pepřenka, karafy na ocet a olej, párátník, čistí se stejně jako solničky.
|
|
3. Karafy na ocet a olej – denně otíráme.
|
|
4. Hořčičníky – denně otíráme, na hořčici kápneme pár kapek oleje, aby nevysychala. Nepoužíváme kovové lžičky - mohou oxidovat.
|
|
5. Popelníky – čistí se denně zvlášť.
|
|
6. Vázičky – denně vyměňujeme vodu květinám, podle potřeby stonky seřezáváme nebo květiny vyměňujeme, otíráme. U umělých nebo sušených květin otíráme denně vázičky.
|
![]() |
7. Párátníky – otíráme, vyjmeme použitá párátka, ukládají se špičkou dolů.
|
|
8. Cukřenky – dávkovač, dóza, pudřenka.
|
![]() ![]() |
9. Svícínky.
|
|
10. Tácky pod pivo.
|
|
11. Rezervačky.
|
|
12. Stojánky na JL a NL. | |
13. Stojánky na čísla stolů.
|