Rozdělení
a) na podávání teplých nápojů
b) na podávání jídel
c) na slavnostní stolování
a) Na podávání teplých nápojů
álky a podálky
na kávu |
|
na moka kávu |
|
na čaj |
|
na kakao |
|
na čokoládu |
|
Konvičky
na čaj (jsou největí)
|
|
na kávu (s víčkem)
|
|
mléko (velká jako na kávu bez víčka), smetanu
|
|
velké konvice na kávu, čaj, mléko (více porcové rodinné snídaně)
|
|
b) Na podávání jídel
Talíře
Klubový 27cm
|
|
Jídelní (masový) 25cm
|
|
Dělený
|
|
Polévkový 23cm
|
|
Talířek na snídaňové doplňky |
|
Dezertní 19cm
|
|
Pečivový, kuvértový 17cm
|
|
Bujón podálek 17cm
|
|
Podálek 14cm
|
|
Máslový
|
|
Mokka podálek
|
Ostatní inventář na podávání jídel:
Teriny
|
|
Mísy různých tvarů kulaté, oválné, omáčníky
|
|
Misky na máslo, med, dem
|
|
Cukřenky
|
|
Bujón álky
|
|
Misky na kompot a salát |
|
c) Na slavnostní stolování
Je vhodnějí tenkostěnný
ozdobnějí porcelán, musí mít jednoduché moderní tvary,
barvu, dekor jemné, má
působit elegantně.