PORCELÁNOVÝ INVENTÁŘ

 

 

Rozdělení

a)     na podávání teplých nápojů

b)     na podávání jídel

c)      na slavnostní stolování

 

a) Na podávání teplých nápojů

Šálky a podšálky

 

na kávu

   
na moka kávu

   
na čaj

   
na kakao

 
na čokoládu

 

 

Konvičky

na čaj (jsou největší)

 

   

na kávu (s víčkem)

 

   

mléko (velká jako na kávu bez víčka), smetanu

 

   

velké konvice na kávu, čaj, mléko (více porcové – rodinné snídaně)

 

 

b) Na podávání jídel

Talíře

 

Klubový                      27cm

 

 

Jídelní (masový)        25cm

 

   

Dělený

 

   

Polévkový                  23cm

 

   
Talířek na snídaňové doplňky

   

Dezertní                     19cm

 

 

Pečivový, kuvértový   17cm

 

 

Bujón podšálek           17cm

 

 

Podšálek                    14cm

 

 

Máslový

 

 

Mokka podšálek

 

 

 

 

Ostatní inventář na podávání jídel:

 

Teriny

 

   

Mísy různých tvarů – kulaté, oválné, omáčníky

 

   

Misky na máslo, med, džem

 

   

Cukřenky

 

   

Bujón šálky

 

 
Misky na kompot a salát

 

c) Na slavnostní stolování

Je vhodnější tenkostěnný ozdobnější porcelán, musí mít jednoduché moderní tvary,
 barvu, dekor – jemné, má působit elegantně.