usnadňuje a urychluje obsluhu
1.
Tácky – mohou být
z různých materiálů, různých tvarů, používají se
k nošení
nápojů
2.
Podnosy (plata) –
a) kulaté – mají 3-5cm zvýšený okraj, používají
se na
nošení nápojů a
polévek
v nižších skupinách
b) hranaté – používají se na nošení jídel
3. Chladiče a) tubus – na BV a mladší ČV
b) ice kybl – na chlazení ŠV
4. Dekantační košíčky a přístroje
5. Dekantační karafy
6. Ohřívače a) chafing
b) ohříváček na pivo
c) žehlička (na ohřívání pokrmů u stolu)
d) ohřívač na šálky a podšálky
7. Lopatka a smetáček
8. Stolní odpadkové koše
9. Dranžírovací prkénka a nože
1. Nápojové vozíky a) aperitivní (predinner) – slouží k nabídce aperitivů, bývají
většinou chlazené
b) digestivní (afterdinner) – k nabídce digestivů
c) nápojový – k nabídce chlazených nealkoholických nápojů
![]() |
![]() |
2. Studené
(chlazené) vozíky a) předkrmový – k nabídce studených
předkrmů
b) salátový
|
3. Ohřívací vozíky a) flambovací
b) dranžírovací k nabídce teplých specialit
|
4. Pomocné vozíky
a) transportní – na servis pokrmů na hotelový pokoj
b) univerzální – na debaras
c) transportní skříně - chladící, ohřívací