POMOCNÝ INVENTÁŘ

 

 

1.      Tácky – mohou být z různých materiálů, různých tvarů, používají se
                  k nošení
nápojů

2.      Podnosy (plata) – a) kulaté – mají 3-5cm zvýšený okraj, používají
                                                   se na
nošení nápojů a polévek
                                                   v nižších skupinách

                                       b) hranaté – používají se na nošení jídel

 

 

3.      Chladiče     a) tubus – na BV a mladší ČV

   b) ice kybl – na chlazení ŠV

 

 

4.      Dekantační košíčky a přístroje

 

5.      Dekantační karafy

 

 

6.      Ohřívače     a) chafing

 

 

b) ohříváček na pivo

 

c) žehlička (na ohřívání pokrmů u stolu)

 

d) ohřívač na šálky a podšálky

 

 

7.      Lopatka a smetáček

 

8.      Stolní odpadkové koše

 

9.      Dranžírovací prkénka a nože

 

 

VOZÍKY

 

1. Nápojové vozíky    a) aperitivní (predinner) – slouží k nabídce aperitivů, bývají

                                                                         většinou chlazené

                                  b) digestivní (afterdinner) – k nabídce digestivů

                                  c) nápojový – k nabídce chlazených nealkoholických nápojů

 

 

2. Studené (chlazené) vozíky a) předkrmový – k nabídce studených
                                                                           předkrmů

                                                  b) salátový

 

 

3. Ohřívací vozíky          a) flambovací

                                        b) dranžírovací k nabídce teplých specialit

 

 

 

4. Pomocné vozíky 
    a) transportní – na servis pokrmů na hotelový pokoj


 

 

 

     b) univerzální – na debaras

 

 

 

                               

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

      c) transportní skříně - chladící, ohřívací