SLOŽITÁ SNÍDANĚ

 

Druhy složité snídaně:

 

a) cizinecká – složitá snídaně dle určitých zvyklostí

 

     b) sektová – složena z vydatného teplého pokrmu, pečiva a malé lahvičky

                         šumivého vína, nabízí se zpozdilým hostům, po skončení

                         servisu snídaní jako určitá náhrada

c) slavnostní – SS doplněná přípitkem (sektem, koňakem), podávána při   

                        setkání politiků, před odletem letadla, pokrmy se podávají

                        na společných mísách, teplé nápoje v konvicích

d) rodinná – podávána na více porcovém inventáři

 

 

Složitá snídaně je jednoduchá snídaně obohacená o:

-         studený nápoj (ovocné a zeleninové šťávy, džusy, minerální vody,…)

-         ovocné a zeleninové výrobky

-         ovoce, zelenina

-         mléko a mléčné výrobky (sýry, jogurty, tvarohy, …)

-         vejce a vaječné výrobky

-         ryby a rybí výrobky

-         obilninové výrobky (ovesné kaše, obilninové kaše, corn – flakes, …)

-         studené pokrmy (salámy, nářezy, …)

-         teplé pokrmy (párky, klobásky, …)

 

Pro servis složité snídaně před hosta zakládáme

-         ubrousek a dezertní příbor

-         vpravo podšálek, rozetku, šálek a lžičku (někde se nahřátý šálek donáší až s nápojem)

-         vlevo na úroveň hrotu vidličky dezertní talíř s nožem na máslo, med, džem

-         doprostřed stolu MSI, košíček s pečivem

 

 

 

 

Příprava nabídkových vozíků, vitrín a nabídkových stolů:

Musí být vybaveny ceníky, inventářem, zbožím aby byly připraveny před hlavním náporem.