SLOŽITÁ SNÍDANĚ
Druhy složité snídaně:
a) cizinecká – složitá snídaně dle určitých zvyklostí
b) sektová – složena z vydatného teplého pokrmu, pečiva a malé lahvičky
šumivého vína, nabízí se zpozdilým hostům, po skončení
servisu snídaní jako určitá náhrada
c) slavnostní – SS doplněná přípitkem (sektem, koňakem), podávána při
setkání politiků, před odletem letadla, pokrmy se podávají
na společných mísách, teplé nápoje v konvicích
d) rodinná – podávána na více porcovém inventáři
Složitá snídaně je jednoduchá snídaně obohacená o:
- studený nápoj (ovocné a zeleninové šťávy, džusy, minerální vody,…)
- ovocné a zeleninové výrobky
- ovoce, zelenina
- mléko a mléčné výrobky (sýry, jogurty, tvarohy, …)
- vejce a vaječné výrobky
- ryby a rybí výrobky
- obilninové výrobky (ovesné kaše, obilninové kaše, corn – flakes, …)
- studené pokrmy (salámy, nářezy, …)
- teplé pokrmy (párky, klobásky, …)
Pro servis složité snídaně před hosta zakládáme
- ubrousek a dezertní příbor
- vpravo podšálek, rozetku, šálek a lžičku (někde se nahřátý šálek donáší až s nápojem)
- vlevo na úroveň hrotu vidličky dezertní talíř s nožem na máslo, med, džem
- doprostřed stolu MSI, košíček s pečivem
Příprava nabídkových vozíků, vitrín a nabídkových stolů:
Musí být vybaveny ceníky, inventářem, zbožím aby byly připraveny před hlavním náporem.