Kuchařská
technologie má za úkol seznámit pracovníky s významem a správnými způsoby
přípravy pokrmů.Tyto znalosti vznikly na základě dlouholetých zkušeností
práce mnoha a to i špičkových kuchařů a jsou neustále obměňovány na základě
moderních metod přípravy pokrmů a na základě současných lékařských
znalostí a doporučení. Kvalitní znalosti kuchařské technologie nám mohou výrazně
pomoci při přípravě pro nás často nových pokrmů,
a mohou nám pomoci
vyhnout se chybám vyplývajících z neznalosti nových receptů.
Učivo předmětu technologie na sebe navazuje a postupně dané téma rozvíjí.
Zásady:
Při
přípravě pokrmů musíme dbát na moderní trendy,
bezpečnost
a ochranu zdraví při práci, ochrana
spotřebitele.
Základní
povinností pracovníků ve výrobních střediscích je
OSOBNÍ ZODPOVĚDNOST ZA SVOU PRÁCI.