Chlebíčky,  kanapky,  jednohubky, chuťovky

 

 

Na přípravu chlebíčků chuťovek, kanapek používáme různé druhy pečiva a chleba, které krájíme do úhledných tvarů a nanášíme na ně potraviny a výrobky ve vhodných chuťových i barevných kombinacích. Rozdělujeme do několika kategorií, které nesou obvykle název po hlavní surovině. Pokud  připravujeme chlebíčky v kombinacích se studenými saláty, jsou tyto saláty více vázány majonézou či marinádou a tedy i hustší konzistence. Důležitá je účelnost-nejen musí vypadat hezky, ale host je musí dokázat sníst, nesmí se po uchopení chlebíček rozpadnout.

 

Chlebíčky - jsou obvykle na více soust, nebo jako samostatná svačina

Kanapky – by měly být na dvě sousta

Chuťovky – jedno sousto

 

 

Chlebíčky masové

 

S uzeným jazykem                        

S rosbífem

Se šunkovou pěnou

Se šunkou                                              

Se šunkou a ananasem

S čabajkou (křenové máslo)

 

 

Chlebíčky salátové

 

S vlašským salátem

S vajíčkovým salátem

Salátové s humrem

S krevetovou majonézou

S bramborovým salátem

 

 

Chlebíčky sýrové

 

S olomouckými tvarůžky

Tvarohové(mohou být kombinované s ovocem)

S nivou

Se sýrovou pěnou

Lázeňský(hermelín, šunka,krémový sýr)

 

 

Ostatní chlebíčky

 

S uzeným úhořem

Vegetářské se sleďem

S uzeným lososem

S pěnou z kambaly                                

S kaviárem

S tresčími játry

 

 

Svačinové chlebíčky

 

Plněné briošky

Chléb s vaječnou smaženkou

Obložená houska turistickým salámem

 

 

Na kanapky používáme velice podobná ne-li stejná složení, měně používáme saláty jako podkladovou vrstvu.

 

Chuťovky

 

S žloutkovou fáší a olivami

Se sardelovým očkem

S čabajkou

S kaviárem

S hermelínem…..

 

Speciální veselé chlebíčky a kanapky