Galatiny, rolády, pečená masa
Používáme maso jatečních zvířat, ryb, drůbeže, zvěřiny, vnitřnosti, plníme náplněmi s různou kombinací surovin, marinujeme, kořeníme …Můžeme zde zařadit i sekaná masa podávaná na studeno.
Dnes velmi delikátní a moderní, gurmánská
záležitost – bělená kachní nebo husí prsa
– foais grase ( 1 kg – 2 500,- Kč )
– můžeme marinovat v portském víně,
doplňujeme sladkokyselými omáčkami
( dýňové chatní, omáčka z planých višní ).
Galantina
– rozdíl proti roládě (ta je pečená) je v tom,
že galantinu vkládáme do vroucí vody a při
80 – 85 stupních táhneme, poté prudce
zchladíme ledem.
Paštiky
– používáme prvotřídní, špičkové suroviny.
Správná paštika je většinou pečená v těstě, po
vychladnutí do ní přiléváme aspik.
Galantina z telecího masa
Anglický roastbeef
Kuřecí galantina s masovou náplní a ovocem
Paštika z divoké kachny
Zaječí paštika
Paštika z husích jater
Rybí paštika
Nemůžeme také opomenout specifika české kuchyně
- pečené koleno podávané na studeno, pečené selátko,
bůčková roláda.