Galatiny, rolády, pečená masa

 

 

Používáme maso jatečních zvířat, ryb, drůbeže, zvěřiny, vnitřnosti, plníme náplněmi s různou kombinací surovin, marinujeme, kořeníme …Můžeme zde zařadit i sekaná masa podávaná na studeno.

 

Dnes velmi delikátní a moderní, gurmánská

záležitost – bělená kachní nebo husí prsa

foais grase ( 1 kg – 2 500,- Kč )

– můžeme marinovat v portském víně,

doplňujeme sladkokyselými omáčkami

( dýňové chatní, omáčka z planých višní ).

 

Galantina

– rozdíl proti roládě (ta je pečená) je v tom,

že galantinu vkládáme do vroucí vody  a při

80 – 85 stupních táhneme, poté prudce

zchladíme ledem.

 

Paštiky

– používáme prvotřídní, špičkové suroviny.

Správná paštika je většinou pečená v těstě, po

vychladnutí do ní přiléváme aspik.

 

Galantina z telecího masa

Anglický roastbeef

Kuřecí galantina s masovou náplní a ovocem  

Paštika z divoké kachny

Zaječí paštika                                                 

Paštika z husích jater

Rybí paštika

 

Nemůžeme také opomenout specifika české kuchyně

- pečené koleno podávané na studeno, pečené selátko,

bůčková roláda.