Jídla z vajec
Na přípravu jídel z vajec požíváme ve studené kuchyni nejčastěji vejce slepičí, ale dnes se častěji objevují vejce křepelčí, kachní husí…..
Vejce používáme hlavně tepelně před upravena, na plnění, saláty, ozdoby a jako doplňky. Vejce kombinujeme s různými pěnami, uzeninami….. vždy však ve vhodných kombinacích.
Zdobená vejce
Ruská vejce
Ruská vejce s kaviárem
Vejce se šunkou na francouzkém salátě (zdobenáý olejovkou)
Vejce plněné pěnou z husích jater (Štrasburská vejce)
Myslivecká vejce (zastřená vejce obalená plátky anglické slaniny, položený na plátcích veky s bramborovým salátem. Přelité majonézovým přelivem.
Plněná vejce
Vejce se žloutkovou pěnou
Lossosová vejce
Kaviárová vejce
Vejce s pažitkovým krémem a chřestem
Vejce se šunkovou pěnou a ořechem
Plněná vejce s karotkou a matjejsem
Zastřená vejce
Zastřená vejce s chřestovým salátem (pokládáme
na chřestový salát z chřestu, majonézy, jogurtu,
šlehačky a dochucení)
Křepelčí vejce
Zastřené křepelčí vajíčka v rostbífu(vložené do
kornoutu z rostbífu, přelité křenovou omáčkou