Jídla z vajec

               

 

Na přípravu jídel z vajec požíváme ve studené kuchyni nejčastěji vejce slepičí, ale dnes se častěji objevují vejce křepelčí, kachní husí…..

Vejce používáme hlavně tepelně před upravena, na plnění, saláty, ozdoby a jako doplňky. Vejce kombinujeme s různými pěnami, uzeninami….. vždy však ve vhodných kombinacích.

 

 

Zdobená vejce

                                                        

Ruská vejce

Ruská vejce s kaviárem

Vejce se šunkou na francouzkém salátě (zdobenáý olejovkou)

Vejce plněné pěnou z husích jater (Štrasburská vejce)

Myslivecká vejce (zastřená vejce obalená plátky anglické slaniny, položený na plátcích veky s bramborovým salátem. Přelité majonézovým přelivem.

 

 

Plněná vejce

                                                                     

Vejce se žloutkovou pěnou

Lossosová vejce

Kaviárová vejce

Vejce s pažitkovým krémem a chřestem

Vejce se šunkovou pěnou a ořechem

Plněná vejce s karotkou a matjejsem

 

 

Zastřená vejce

 

Zastřená vejce s chřestovým salátem (pokládáme

na chřestový salát z chřestu, majonézy, jogurtu,

šlehačky a dochucení)

Zastřená vejce s paštikou a žampiony             

 

 

Křepelčí vejce

 

Zastřené křepelčí vajíčka v rostbífu(vložené do

kornoutu z rostbífu, přelité křenovou omáčkou