JÍDLA Z RYB
Používáme všechny dostupné druhy ryb, jak sladkovodní tak mořské. Doplňujeme je vhodnými surovinami, spojujeme různými marinádami a majonézami, tepelně předupravené pečením, vařením.. a poté prezentujeme ve studeném stavu, používáme uzené ryby(losos, tuňák…) jako součást salátů, jako samostatný pokrm, plněné rolky(uzený losos), můžeme zalévat do aspiku, připravovat huspeniny, rolády.
Jsou některá specifika světových kuchyní, která jsou v součastné době velmi moderní a žádané- sushi, sashimi. U ryb je nejdůležitější sledovat čerstvost a dodržovat přísné hygienické předpisy.
Lososové máslo
Rybí salát s majonézou
Lososová pěna
Pěna z kambaly
Štika v aspiku
Tlačenka z ryb
Marinovaná štika
Štika, kořenová zelenina, majonéza, bílý jogurt
Štiku vaříme 8 minut s kořenovou zeleninou, marináda – majonéza, jogurt, zelenina z vaření
Huspenina ze sladkovodních ryb
Uzený losos v aspiku
Uzený losos, aspik, černé olivy, citrón, kopr
Lososový závitek s chřestem
Uzený losos, chřest, studená koprová omáčka
Matjes s křenovou omáčkou a cibulí
Matjes, smetana, jogurt, cibule, křen, sůl, bílý pepř
Zde můžeme zařadit v dnešní době oblíbené korýše a
lasturovce (mořské ovoce)
Ústřice s citrónem
Koktejl z garnátů a krevet s mangem
Krevety, garnáti, mango, bílý rum, česnek, olivový olej, kečup, koňak, majonéza, cukr, sůl, bílý pepř