JÍDLA Z RYB

 

 

Používáme všechny dostupné druhy ryb, jak sladkovodní tak mořské. Doplňujeme je vhodnými surovinami, spojujeme různými marinádami a majonézami, tepelně předupravené pečením, vařením.. a poté prezentujeme ve studeném stavu, používáme uzené ryby(losos, tuňák…) jako součást salátů, jako samostatný pokrm, plněné rolky(uzený losos), můžeme zalévat do aspiku, připravovat huspeniny, rolády.

Jsou některá specifika světových kuchyní, která jsou v součastné době velmi moderní a žádané- sushi, sashimi. U ryb je nejdůležitější sledovat čerstvost a dodržovat přísné hygienické předpisy.

 

Lososové máslo

Rybí salát s majonézou                     

Lososová pěna

Pěna z kambaly

Štika v aspiku

Tlačenka z ryb

 

 

Marinovaná štika

Štika, kořenová  zelenina, majonéza, bílý jogurt

Štiku vaříme 8 minut s kořenovou zeleninou, marináda – majonéza, jogurt, zelenina z vaření

 

Huspenina ze sladkovodních ryb

Vařené rybí zůstatky, aspik, želatina, pikantní nakládaná

zelenina, sůl, pepř

 

Uzený losos v aspiku                                                   

Uzený losos, aspik, černé olivy, citrón, kopr  

 

Lososový závitek s chřestem

Uzený losos, chřest, studená koprová omáčka

 

Matjes s křenovou omáčkou a cibulí

Matjes, smetana, jogurt, cibule, křen, sůl, bílý pepř

 

 

Zde můžeme zařadit v dnešní době oblíbené korýše a

lasturovce (mořské ovoce)

 

Ústřice s citrónem

 

Koktejl z garnátů a krevet s mangem

Krevety, garnáti, mango, bílý rum, česnek, olivový olej, kečup, koňak, majonéza, cukr, sůl, bílý pepř