Jídla na objednávku

 

 

Na přípravu minutek ze zvěřina používáme  maso mladých  kusů  dostatečně odleželé (daněk, srna, jelen, křepelka , bažant, zajíc…). Předběžná příprava stejná jako u ostatních mas, ale pro svou specifickou vůni a chuť dáváme zvláštní důraz na nakládání a moření. Nejvhodnější je maso z vykostěné kýty a hřbetu, prsíčka. Zvěřina je velmi sezónní surovina většinou se nenabízí po celý rok. Jako doplňky se zde velmi hodí různé brusinky, houby, ovoce, víno….

 

Srnčí medailonky na myslivecký způsob

Srnčí kýtu nakrájíme na medailonky (4 plátky na jednu porci) ,naklepeme okořeníme, opečeme, výpek zaprášíme hladkou moukou zalijeme vývarem přidáme máslo, šípkovou marmeládu, víno- provaříme. Při podávání podlejeme šťávou nahoru položíme kolečko citrónu a brusinky.

 

Jelení filé na roštu s bylinkovým máslem

Vykostěný jelení hřbet, okořenit silnější plátky, opéct na roštu na anglický způsob- při expedici na každé filé klademe kolečka bylinkového másla

 

Bažantí prsa pečená na roštu

Bažantí prsa okořeníme,prošpikujeme angl. Slaninou, opečeme na roštua podáváme se šťávou zjemněnou vínem a doplněnou hroznovým vínem a máslem

 

Křepelčí prsa na broskvích

Prsa okořeníme a naložíme v redukovaném koňaku, opečeme, šťáva připravíme zpomerančové šťávy, broskve, fondu a másla