Úvod
- JÍDLA NA OBJEDNÁVKU označujeme někdy názvem minutka, je to označení pro rychlou přípravu pokrmů, surovin.
- Minutky se připravují hlavně pečení na pánvi, roštu, rožni dnes se do popředí dostávají, moderní přípravy v konvektomatu (pečení při nízkých teplotách do 100stupňů, v páře, kombinace), kontaktní grily.
- jejich tepelná úprava většinou nepřesahuje 25.min.Délka tepelné úpravy je podmíněna
hlavně surovinami, způsobem úpravy, velikostí porcí, správnou organizací a sestavením
minutové kuchyně, kterou ovládá kuchař-minutkář.
- moderní minutová kuchyně je velice účelná poměrně na malém prostoru(úspora
pracovníků),í pomůcky jako nože, vykrajovací potřeby, zdobítka……, chystá kuchař dle nabízeného sortimentu a vlastního uvážení. Suroviny používáme vždy - prvotřídní! Pokud chceme dělat stejně kvalitní gastronomii, čerstvost je velká část úspěchu.