Úvod

 

 

-   JÍDLA NA OBJEDNÁVKU  označujeme někdy názvem minutka, je to označení pro rychlou přípravu pokrmů, surovin.

 

-   Minutky se připravují hlavně pečení na pánvi, roštu, rožni dnes se do popředí dostávají, moderní přípravy v konvektomatu (pečení při nízkých teplotách do 100stupňů, v páře, kombinace),  kontaktní grily.

 

-    jejich tepelná úprava většinou nepřesahuje 25.min.Délka tepelné úpravy je podmíněna 

     hlavně surovinami, způsobem úpravy, velikostí porcí, správnou organizací a sestavením

     minutové kuchyně, kterou ovládá kuchař-minutkář.

 

-   moderní minutová kuchyně je velice účelná poměrně na malém prostoru(úspora

    pracovníků),í pomůcky jako nože, vykrajovací potřeby, zdobítka……, chystá kuchař dle nabízeného sortimentu  a vlastního uvážení. Suroviny používáme vždy -   prvotřídní! Pokud chceme dělat stejně kvalitní gastronomii, čerstvost je velká část úspěchu.