Jídla na objednávku z hovězího masa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na přípravu jídel na objednávku používáme nejkvalitnější části hovězího masa a to:

Hovězí svíčkovou

Nízký roštěnec

 

 

Jídla na objednávku z hovězí svíčkové

 

 

 

!Svíčkovou neklepeme paličkou!

 

Z hovězí svíčkové můžeme připravovat tři základní kategorie minutek:

 

 

Svíčkové řezy

 

     svíčkové řezy Opera (šťáva s drůbeží játrou, kečup, červené víno, máslo), zdobené opečenou slaninou

     svíčkové řezy se šunkou a vejcem

     svíčkové řezy s husími játry – maso položené na opečených plátcích housky, šťáva je doplněná dušenými žampióny

     svíčkové řezy Djulbastia – potřené česnekem

 

 

    Bifteky

       biftek s vejcem

    biftek se žampióny – obložený dušenými žampióny a

    chřestem

    biftek na pražský způsob – prošpikovaný šunkou a husími

    játry, obložený sázeným vejcem, plněným rajčetem s dušenými žampióny a plátky

    anglické slaniny, jemná vínová šťáva

 

    dvojitý biftek (chateaubriand)

 

 Krájí se ze střední části svíčkové, nejméně 300 gramů. V předběžné přípravě můžeme

 maso solit,špikovat, kořenit, potřít olejem, nechat odležet. Opečený biftek možno krátce

 podusit různými pochoutkovými másly, flambujeme, připravujeme před hostem.

 Vzhledem k velikosti většinou jako 2 porce, podáváme krájený na plátky, upravené do

 původního tvaru

 

 

Jídla na objednávku z roštěnce

 

 

-         používat nízký roštěnec, který je kvalitnější

-         v předběžné přípravě jednotlivé plátky můžeme naklepávat,naseknout okrajové blány,kořenit a nakládat

-         připravujeme anglickým způsobem na pánvi, roštěnou můžeme krátce podusit v lahůdkovém másle. Kombinovat můžeme s různými teplými a studenými omáčkami.                                                                                                 

-         Obvykle váha 150g

Příklady:

Vídeňská roštěná - plátek z niz. Roštěnce, uvnitř růžový, povrch zdobený dozlatova osmaženými kolečky cibule.Šťávu zahušťujeme moučným máslem. Tip na cibuli- obalit v mouce a po osmažení ještě horké jemně prosolit-má lepší chuť a déle si zachová křupavost.

Roštěná po orientálsku - šťáva s vložkou směsi dušené cibule, žampiónů, zelené papriky a rajčatového protlaku,chuťově zvýrazněné červeným vínem, česnekem a worchesterem.

Roštěná po Milánsku - obložená opečenými rajčaty (oloupat) a přelitá výraznou rajčatovou šťávou. 

 

 

DVOJITÁ ROŠTĚNÁ

-300-400g ostatní stejné jako u předchozího (bylinková másla,obložení)