Tepelné úpravy ze zvěřiny

 
Srnčí plec, kýta, pečeně na smetaně (mufloní, daňčí, jelen)
maso vykostíme, opláchneme a protkneme slaninou, stáhneme motouzem a opečeme na tuku, vyjmeme, na vypeku připravíme zeleninový základ, přidáme trochu vody, citrón, divoké koření, cukr, ocet, vložíme maso a dusíme do měkka, maso vyjmeme, zahustíme zásmažkou, rozmícháme, provaříme, dochutíme hořčicí, přidáme bílé víno, smetanu, přecedíme.

Srnčí, mufloní, daňčí, jelení guláš  
maso nakrájíme na kostky (porce 4 x 25 gramů), cibuli orestujeme, přidáme maso a pokračujeme v restování, přidáme mletou papriku, zpěníme, sůl, rajčatový protlak, kmín, pepř a podlijeme vodou, dusíme skoro do měkka, poklici odděláme a šťávu zahustíme zásmažkou, zalijeme vodou a zavaříme, přidáme česnek utřený se solí, majoránku, dodusíme a současně provařujeme šťávu,měkké maso vyjmeme a šťávu na něj přecedíme.


Jelení řízek na roštu s bylinkovým máslem
 
maso ze hřbetu nakrájíme přes vlákno na plátky a naklepeme, sůl, pepř, olej a necháme odležet, rychle opečeme a při podávání na maso klademe bylinkové máslo.

Zajíc na smetaně  
zadní běhy protkneme slaninou a osolíme, připravíme zeleninový základ, přidáme trochu vody, citrón, divoké koření, cukr, ocet, vložíme maso a dusíme do měkka, maso vyjmeme, zahustíme zásmažkou, rozmícháme, provaříme, dochutíme hořčicí, přidáme bílé víno, smetanu, přecedíme. 


Zajíc na slanině

maso (přední část 2 –3 kousky na porci), protkneme slaninou a osolíme, připravíme slaninový základ, zastříkneme vodou, vložíme maso a pečeme do měkka, zahustíme zásmažkou, voda, provaříme a dochutíme, necedíme.


Kančí kýta, plec, hřbet s brusinkovou omáčkou
maso vykostíme, opláchneme, připravíme zeleninový základ, přidáme trochu vody, citrón, divoké koření, cukr, ocet, vložíme maso a dusíme do měkka, maso vyjmeme, zahustíme zásmažkou, rozmícháme, provaříme, přidáme brusinkový kompot, rybízový džem, nastrouhaný křen, muškátový oříšek a hořčici, červené víno, přecedíme.


Guláš z divočáka
 
maso nakrájíme na kostky (po 50 gramech), cibuli orestujeme, přidáme mletou papriku, zpěníme, voda, sůl, rajčatový protlak, citrón, kmín, pepř a podlijeme vodou, vložíme maso, dusíme skoro do měkka, poklici odděláme a šťávu zahustíme zásmažkou, zalijeme vodou a zavaříme, přidáme česnek utřený se solí, majoránku, dodusíme a současně provařujeme šťávu,měkké maso vyjmeme a šťávu na něj přecedíme.


Bažant  na slanině

očištěné vykuchané bažanty opálíme a omyjeme, maso protkneme slaninou a osolíme, drezírujeme, připravíme slaninový základ, zastříkneme vodou, vložíme nové koření a celý pepř, maso a pečeme do měkka, šťávu nezahušťujeme, pouze zjemníme máslem, dochutíme, necedíme.


Bažant  pečený na roštu
očištěné vykuchané bažanty opálíme a omyjeme, maso protkneme slaninou, opepříme a osolíme, potřeme olejem a necháme odležet, pečeme na tuku do měkka, nasekneme v kloubech a ihned podáváme s bylinkovým máslem.