Vařením nejčastěji
upravujeme hlavu, koleno a bůček. Hlavu i kolena je nutno v předběžné přípravě
důkladně očistit a omýt. Vkládáme vždy do vařící vody a poté necháme pomalu
táhnout. Vaříme se solí, celým pepřem a očištěnou cibulí.
Vepřová ovarová hlava
- hlavu důkladně očistíme, opláchneme, vložíme do vařící vody, osolíme, přidáme
pepř, rozkrájenou cibulí a dáme vařit do měkka.
Poté hlavu
vyjmeme a vykostíme. Porcujeme tak, aby každá porce obsahovala stejné kousky
masa.
Vepřové ovarové koleno - kolena důkladně očistíme, opálíme, opláchneme,
vložíme do vařící vody, osolíme, přidáme pepř, rozkrájenou cibulí a dáme vařit
do měkka. Poté kolena vyjmeme a vykostíme. Porcujeme před expedicí přes vlákna.
Vepřový ovarový bůček - bůček důkladně očistíme, opláchneme, vložíme do
vařící vody, osolíme, přidáme pepř, rozkrájenou cibulí a dáme vařit do měkka.
Poté hlavu vyjmeme a vykostíme. Před expedicí porcujeme přes vlákna.