Smažení telecího masa

 

Telecí maso lze upravovat všemi způsoby, lze jej samozřejmě i smažit, narozdíl od ostatních mas, telecí maso se poměrně často před smažením částečně předvaří a proto se na smažení mohou používat i méně kvalitní druhy mas.

 

Telecí hrudí smažené - očištěné a opláchnuté hrudí vaříme asi 15 minut v osolené vodě, poté vychladíme, zbavíme žeberních kostí a nakrájíme na porce, obalíme v trojobalu a smažíme.


Telecí nožičky smažené - očištěné a opláchnuté nožičky vykostíme a vaříme skoro do měkka v osolené vodě, poté vychladíme a nakrájíme na porce, obalíme v trojobalu a smažíme.


Telecí jazyk smažený - očištěný a opláchnutý jazyk uvaříme do měkka v osolené vodě, poté vychladíme a nakrájíme na porce, obalíme v trojobalu a smažíme.


Telecí mozeček smažený - telecí mozek necháme asi 15 minut odmočit ve studené vodě, odstraníme vrchní blanku a krvavé žilky, porce osolíme a opatrně obalíme v trojobalu a smažíme.


Telecí brzlík smažený - telecí brzlík spaříme 2 až 3 minuty ve vařící vodě, vychladíme, nakrájíme porce osolíme, opatrně obalíme v trojobalu a smažíme.