Smažení telecího masa
Telecí maso lze upravovat všemi způsoby, lze jej samozřejmě i smažit, narozdíl od ostatních mas, telecí maso se poměrně často před smažením částečně předvaří a proto se na smažení mohou používat i méně kvalitní druhy mas.
Telecí hrudí smažené - očištěné a opláchnuté hrudí vaříme asi 15 minut v osolené vodě, poté vychladíme, zbavíme žeberních kostí a nakrájíme na porce, obalíme v trojobalu a smažíme.
Telecí nožičky smažené - očištěné a opláchnuté nožičky vykostíme a vaříme
skoro do měkka v osolené vodě, poté vychladíme a nakrájíme na porce, obalíme v trojobalu
a smažíme.
Telecí jazyk smažený - očištěný a opláchnutý jazyk uvaříme do měkka v
osolené vodě, poté vychladíme a nakrájíme na porce, obalíme v trojobalu a
smažíme.
Telecí mozeček smažený - telecí mozek necháme asi 15 minut odmočit ve
studené vodě, odstraníme vrchní blanku a krvavé žilky, porce osolíme a opatrně
obalíme v trojobalu a smažíme.
Telecí brzlík smažený - telecí brzlík spaříme 2 až 3 minuty ve vařící
vodě, vychladíme, nakrájíme porce osolíme, opatrně obalíme v trojobalu a smažíme.