Tepelná příprava ryb smažením



Tato úprava je u nás velmi oblíbená, smažit můžeme v trojobalu,  strouhanku můžeme nahradit  nebo doplnit jinou surovinou, rovněž těstíčka můžeme upravovat, smažení je však poměrně obtížné, ryba obsahuje velké množství vody, ta se nám přismažení uvolňuje a ochlazuje olej, pokud se nám nepodaří udržet dostatečnou teplotu, obal nám odpadne, mraženou rybu proto necháme předem rozmrazit a teprve poté obalujeme, některé rybí výrobky nám chodí ve formě mražených polotovarů, například rybí prsty, v tom případě smažíme nerozmražené, musíme však dbát na dostatečnou teplotu tuku 

Kapr, candát, štika, pstruh  smažený
- očištěnou, vykuchanou rybu podle druhu připravíme a naporcujeme, osolíme, obalíme v trojobalu a smažíme v dostatečném množství oleje.


Kapr smažený ve vinném těstíčku
- očištěnou, vykuchanou rybu podle druhu připravíme a naporcujeme, osolíme, z vajec, vína, hladké a hrubé mouky připravíme těstíčko, necháme chvíli odležet a namáčíme do něj porce kapra, okamžitě vložíme do rozehřátého oleje a smažíme.


Kapr smažený v sýrovém těstíčku
- očištěnou, vykuchanou rybu podle druhu připravíme a naporcujeme, osolíme, z vajec, mléka, hrubé mouky, slaniny a tvrdého sýru připravíme těstíčko, necháme chvíli odležet a namáčíme do něj porce kapra, okamžitě vložíme do rozehřátého oleje a smažíme.


Kapr smažený v žampiónovém těstíčku
- očištěnou, vykuchanou rybu podle druhu připravíme a naporcujeme, osolíme, z vajec, vína, hrubé mouky, žampiónů a trochy oleje připravíme těstíčko, necháme chvíli odležet a namáčíme do něj porce kapra, okamžitě vložíme do rozehřátého oleje a smažíme.


Aljašská treska smažená ve vinném těstíčku
- očištěnou, vykuchanou rybu podle druhu připravíme a naporcujeme, osolíme,potřeme citrónem, z vajec, vína, hladké a hrubé mouky připravíme těstíčko, necháme chvíli odležet a namáčíme do něj porce kapra, okamžitě vložíme do rozehřátého oleje a smažíme.


Aljašská treska smažená v sýrovém těstíčku