Tepelná příprava ryb smažením
Tato úprava je u nás velmi oblíbená, smažit můžeme v trojobalu, strouhanku
můžeme nahradit nebo doplnit jinou surovinou, rovněž těstíčka můžeme upravovat,
smažení je však poměrně obtížné, ryba obsahuje velké množství vody, ta se nám
přismažení uvolňuje a ochlazuje olej, pokud se nám nepodaří udržet dostatečnou
teplotu, obal nám odpadne, mraženou rybu proto necháme předem rozmrazit a teprve
poté obalujeme, některé rybí výrobky nám chodí ve formě mražených polotovarů,
například rybí prsty, v tom případě smažíme nerozmražené, musíme však dbát na
dostatečnou teplotu tuku
Kapr, candát, štika,
pstruh smažený
- očištěnou, vykuchanou rybu podle druhu připravíme a naporcujeme,
osolíme, obalíme v trojobalu a smažíme v dostatečném množství oleje.
Kapr smažený ve vinném těstíčku
- očištěnou, vykuchanou rybu podle druhu připravíme a naporcujeme,
osolíme, z vajec, vína, hladké a hrubé mouky připravíme těstíčko, necháme chvíli
odležet a namáčíme do něj porce kapra, okamžitě vložíme do rozehřátého oleje a
smažíme.
Kapr smažený v sýrovém těstíčku
- očištěnou, vykuchanou rybu podle druhu připravíme a naporcujeme,
osolíme, z vajec, mléka, hrubé mouky, slaniny a tvrdého sýru připravíme
těstíčko, necháme chvíli odležet a namáčíme do něj porce kapra, okamžitě vložíme
do rozehřátého oleje a smažíme.
Kapr smažený v žampiónovém těstíčku
- očištěnou, vykuchanou rybu podle druhu připravíme a naporcujeme,
osolíme, z vajec, vína, hrubé mouky, žampiónů a trochy oleje připravíme
těstíčko, necháme chvíli odležet a namáčíme do něj porce kapra, okamžitě vložíme
do rozehřátého oleje a smažíme.
Aljašská treska smažená ve vinném těstíčku
- očištěnou, vykuchanou rybu podle druhu připravíme a naporcujeme,
osolíme,potřeme citrónem, z vajec, vína, hladké a hrubé mouky připravíme
těstíčko, necháme chvíli odležet a namáčíme do něj porce kapra, okamžitě vložíme
do rozehřátého oleje a smažíme.
Aljašská treska smažená v sýrovém těstíčku