Na přípravu mletého rybího masa většinou využíváme odřezků ryb nebo menší kousky rybího filé, tyto kousky semeleme někdy pouze nasekáme nožem, před namletím musíme odstranit všechny větší a tvrdé kostí, jemné pružné kosti většinou zůstanou ve mlýnku na maso, většinou musíme zahustit, protože rybí maso je řídké, obsahuje mnoho vody, doplníme ostatními surovinami dle TP a tepelně zpracujeme.
Karbenátek z rybího masa
- rybí maso vykostíme a nameleme s cibulí, přidáme vejce, sůl, hladkou
mouku a mléko(pozor na hustotu), tvarujeme karbenátky, obalujeme v trojobalu a
smažíme.
Sekaná pečeně z rybího masa
- rybí maso vykostíme a nameleme s cibulí, přidáme vejce, sůl, hladkou
mouku a mléko (pozor na hustotu), za pomocí strouhanky tvarujeme šišky, vložíme
do vymaštěného pekáče a pečeme, v průběhu pečení podléváme, po upečení maso
vyjmeme a výpek vyrestujeme do tuku, zaprášíme hladkou moukou, zalijeme vývarem
z ryb, provaříme, dochutíme, přecedíme.
Smažené rybí krokety
- rybí maso vykostíme a nasekáme nožem, připravíme si hustý bešamel
(tuk, mouka hladká, mléko), přidáme žampióny, vejce, sůl, pomocí strouhanky
tvarujeme krokety (válečky), obalíme v trojobalu a smažíme.