Příprava sekaného rybího masa

 

Na přípravu mletého rybího masa většinou využíváme odřezků ryb nebo menší kousky rybího filé, tyto kousky semeleme někdy pouze nasekáme nožem, před namletím musíme odstranit všechny větší a tvrdé kostí, jemné pružné kosti většinou zůstanou ve mlýnku na maso, většinou musíme zahustit, protože rybí maso je řídké, obsahuje mnoho vody, doplníme ostatními surovinami dle TP a tepelně zpracujeme.


Karbenátek z rybího masa
- rybí maso vykostíme a nameleme s cibulí, přidáme vejce, sůl, hladkou mouku a mléko(pozor na hustotu), tvarujeme karbenátky, obalujeme v trojobalu a smažíme.


Sekaná pečeně z rybího masa
- rybí maso vykostíme a nameleme s cibulí, přidáme vejce, sůl, hladkou mouku a mléko (pozor na hustotu), za pomocí strouhanky tvarujeme šišky, vložíme do vymaštěného pekáče a pečeme, v průběhu pečení podléváme, po upečení maso vyjmeme a výpek vyrestujeme do tuku, zaprášíme hladkou moukou, zalijeme vývarem z ryb, provaříme, dochutíme, přecedíme.


Smažené rybí krokety
- rybí maso vykostíme a nasekáme nožem, připravíme si hustý bešamel (tuk, mouka hladká, mléko), přidáme žampióny, vejce, sůl, pomocí strouhanky tvarujeme krokety (válečky), obalíme v trojobalu a smažíme.