SKLENICE NA PIVO

 

 

 

 

Mohou mít obsah:

1.   0,3l;

2.   0,4l;

3.   0,5l;

4.   1l – tzv. tuplák.

 

Ošetřování pivních sklenic:

·          myjeme v teplé tekoucí vodě;

·          zásadně nikdy nepulírujeme.

 

KRÝGL

 

 

·          silnostěnná sklenice s uchem.

 

 

 

 

 

 

KORBEL

 

 

 

 

·          krýgl s víčkem.

 

 

 

 

 

TUPLÁK

 

 

·          sklenice s uchem
o obsahu 1-2 litry.

 

 

 

 

 

ŠTUC – VÝŠKA

 

 

·          tenkostěnná sklenice bez stopky.

 

 

 

 

 

 RÁMŠTUC

 

 

·          vysoká, úzká sklenice se základnou.

 

 

 

 

 

 

PIVNÍ POHÁR

 

 

 

 

·          na stopce.

 

 

 

 

 

 

 

 

TULIPÁN

 

 

·          sklenka na stopce o obsahu 0,25 l.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KALICHY

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DŽBÁNKY
NA PIVO