SKLENICE NA PIVO
 
Mohou mít obsah:
1. 0,3l;
2. 0,4l;
3. 0,5l;
4. 1l – tzv. tuplák.
Ošetřování pivních sklenic:
· myjeme v teplé tekoucí vodě;
· zásadně nikdy nepulírujeme.
| KRÝGL 
 
 | · silnostěnná sklenice s uchem. | 
     | 
| 
 
 
 
 | 
 | 
 | 
| KORBEL 
 
 
 
 | · krýgl s víčkem. | 
     
 
 | 
| 
 | 
 | 
 | 
| TUPLÁK 
 
 | 
    ·         
    sklenice 
    s uchem  | 
      | 
| 
 | 
 
 | 
 | 
| ŠTUC – VÝŠKA 
 
 | · tenkostěnná sklenice bez stopky. | 
     | 
| 
 
 
 | 
 | 
 | 
| RÁMŠTUC 
 
 | · vysoká, úzká sklenice se základnou. | 
      | 
| 
 | 
 | 
 | 
| 
 
 PIVNÍ POHÁR 
 
 | 
 
 · na stopce. | 
 
 
 
     | 
| 
 | 
 
 
 | 
 | 
| TULIPÁN 
 
 | · sklenka na stopce o obsahu 0,25 l. 
 
 
 
 
 
 
 | 
     | 
| 
 | 
 | 
 | 
| KALICHY 
 
 
 | 
 | 
     | 
| 
 | 
 | 
      
 
 | 
| 
    DŽBÁNKY  
 
 | 
 | 
 |