SKLENICE NA PIVO
Mohou mít obsah:
1. 0,3l;
2. 0,4l;
3. 0,5l;
4. 1l – tzv. tuplák.
Ošetřování pivních sklenic:
· myjeme v teplé tekoucí vodě;
· zásadně nikdy nepulírujeme.
KRÝGL
|
· silnostěnná sklenice s uchem. |
|
|
|
|
KORBEL
|
· krýgl s víčkem. |
|
|
|
|
TUPLÁK
|
·
sklenice
s uchem |
|
|
|
|
ŠTUC – VÝŠKA
|
· tenkostěnná sklenice bez stopky. |
|
|
|
|
RÁMŠTUC
|
· vysoká, úzká sklenice se základnou. |
|
|
|
|
PIVNÍ POHÁR
|
· na stopce. |
|
|
|
|
TULIPÁN
|
· sklenka na stopce o obsahu 0,25 l.
|
|
|
|
|
KALICHY
|
|
|
|
|
|
DŽBÁNKY
|
|
|