Pravidla výběru nápojů k určitým pokrmům

 

 

Pivo

·          ke všem slaným
a výrazným pokrmům
(pouze před vínem);

·          k polévkám.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bílé víno

·          k pokrmům z ryb, drůbeže,
telecího a libového
vepřového masa;

·          k jemné zelenině jako
je chřest;

·          k jemným sýrům.

 

 

 

 

 

 

 

 

Růžové víno

·          k pikantně upraveným nebo smaženým pokrmům ze světlého masa;

·          k přírodním úpravám tmavého masa;

·          k sýrům.

 

 

Červené víno

·          k tmavým tučným
masům;

·          k pokrmům z hub a vajec;

·          ke smaženým pokrmům;

·          k chuťově výrazným sýrům.

 

 

 

 

 

 

Dezertní víno suché chuti

·          k silným vývarům a exotickým polévkám.

 

Dezertní víno běžné (sladké chuti)

·          ke sladkým moučníkům.

 

 

 

Šumivé víno

·          suchá šumivá vína všech barev – k předkrmům a masitým pokrmům;

·          polosuchá šumivá vína – k ovoci a moučníkům;

·          sladká šumivá vína – k moučníkům.