Pořadí pokrmů na jídelním lístku

 

1.      Studené předkrmy

 

2.      Polévky (vývary, bílé, zvláštní a speciální polévky)

 

3.      Teplé předkrmy

 

4.      Ryby (sladkovodní, mořské, korýši, lasturovci)

 

5.      Drůbež (hrabavá, vodní, v pořadí dle velikosti)

 

6.      Zvěřina (pernatá, srstnatá, nízká, spárkatá, vysoká, černá)

 

7.      Dětské pokrmy

 

8.      Lehká a zdravotní jídla, dietní pokrmy

 

9.      Speciality (dne, šéfa kuchyně, provozovny, oblasti, kraje, země)

 

10.Hotové pokrmy (v pořadí hovězí, telecí, vepřové, mleté, skopové maso
a droby, potom pokrmy bezmasé, uvnitř skupin se dělí podle úpravy
na vařené, zadělávané, dušené, zapékané, pečené a smažené pokrmy)

 

11.Pokrmy na objednávku (pořadí jako u hotových pokrmů)

 

12.Zeleninové pokrmy

 

13.Teplé přílohy, zeleniny, kompoty, saláty

 

14.Studené pokrmy ( při malém výběru mohou být součástí studených předkrmů)

 

15.Sýry (krémové, tvrdé, plísňové, dezertní)

 

16.Teplé moučníky (vařené, pečené, smažené)

 

17.Studené moučníky (zákusky, pudinky, krémy)

 

18.Zmrzliny (poháry, bomby, speciality)

 

19.Ovoce (domácí, dovážené, ovocné saláty)