Stolový a sedací inventář

 

 

STOLY

 

RESTAURAČNÍ

 

·          čtvercové;

·          obdélníkové;

·          kulaté;

·          rozkládací.

 

 

 

kavárenské

 

·          mají omyvatelný povrch, menší konzumační plochu;

·          mohou mít různé tvary.

 

 

 

 

 

 

konferenční

 

·          mohou mít různé tvary;

·          jsou nižší;

·          používají se v hotelových halách, klubovnách apod.

 

 

 

konzumační

 

·          jsou vyšší, užší, popř. se sklápěcími sedačkami do samoobsluh.

 

 

SEDACÍ INVENTÁŘ

 

 

ŽIDLE

 

·          používají se především
v restauracích;

·          mohou být polstrované, polo polstrované nebo nepolstrované.

 

 

 

KŘESLA

 

·          používají se v hotelových halách, v kavárnách;

·          jsou polstrovaná.

 

 

 

 

KLUBOVKY

 

·          jsou nižší křesílka;

·          používají se v hotelových halách.

 

 

 

SEDAČKY

 

·          používají se v hotelových halách a na hotelových pokojích.

 

 

 

BAROVÉ ŽIDLE

·          jsou vyšší;

·          mohou být pevné nebo mobilní;

·          vyrábí se polstrované
i nepolstrované.

 

 

 

BOXY

 

·          používají se ve společensko zábavních střediscích, restauracích apod.;

·          jsou vždy polstrované.

 

 

 

 

 

 

 

LAVICE

·          používají se např. ve vinárnách, vinných sklepech, pivnicích apod.;

·          musí být vyrobeny z kvalitního materiálu.