·          usnadňuje a urychluje obsluhu.

 

tácky

·          mohou být z různých
     materiálů;

·          různých tvarů;

·          používají se k nošení
     nápojů.

 

 

 

 

PODNOSY

 

KULATÉ

·          mají 3-5cm    

      zvýšený okraj;

·          používají se
     na nošení nápojů
     a polévek
     v nižších skupinách.

 

 

 

 

 

OBDÉLNÍKOVÉ

·          používají se
     na nošení pokrmů.

 

 

 

 

chladiče na šumivé víno (tzv.  ice kybl)

 

 

 

 

 

 

tubusy (termoizolační obaly na víno)

 

 

 

 

 dekantační košíčky a přístroje          

     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

dekantační karafy         

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ohřívače 

 

 

schaffing (ohřívač
na pokrmy)

 

 

 

 

 

 

 ohříváček na pivo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

žehlička (deska na ohřívání pokrmů
u stolu)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ohřívací baterie (tzv. rešo desky)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ohřívače na talíře a šálky v přípravnách číšníků

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

koltík na polévku

 

 

 

 

 

 

 

 

 

stolní gril

 

 

 

 

 

 

lopatka a smetáček

 

 

 

 

 

 

 

 

dranžírovací prkénka
a desky
(se žlábkem po obvodu)

 

 

 

 

 

 

 

 

metličky pro přípravu dresinků

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

opékače topinek (toustry)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Košíčky na pečivo

 

 

 

odšťavňovače