ŽELÍROVACÍ PROSTŘEDKY
Želírovací prostředky jsou rosolovací látky připravené z různých přírodních surovin.
- se získává z mořských řas, loví se sítěmi nebo háky, na břehu se čistí, suší, perou a bělí
- produkt je dodáván drcený nebo práškový
-
je šedobílý, bez chuti a vůně
http://www.nature-aliments.com/media/imgs/fr/mat/algue_03.jpg
http://www.podernatural.com/Plantas_ Medicinales/Imagen 1/P_alga-agar-m.jpg
http://www.chiakhimlee.com/original/agar-agar.jpg
- získává se z ovčích kůží nebo telecích hlav
- na trh přichází většinou jako plátková želatina
- čistá želatina je bezbarvá, průsvitná, bez chuti a vůně
http://www.klayperson.com/photopage/photos/singapics copy/agar-agar.jpg
Želírovací přípravky se používají v cukrářské výrobě k přípravě želé polev, při výrobě smetanových pudinků, k přípravě tvarohového krémů a dalších výrobků studené kuchyni.