ŽELÍROVACÍ PROSTŘEDKY

 

Želírovací prostředky jsou rosolovací látky připravené z různých přírodních surovin.

 

Druhy

 

Agar-agar

-         se získává z mořských řas, loví se sítěmi nebo háky, na břehu se čistí, suší, perou a bělí

-         produkt je dodáván drcený nebo práškový

-         je šedobílý, bez chuti a vůně
http://www.nature-aliments.com/media/imgs/fr/mat/algue_03.jpg

 http://www.podernatural.com/Plantas_ Medicinales/Imagen 1/P_alga-agar-m.jpg   

 http://www.chiakhimlee.com/original/agar-agar.jpg

 

Želatina

-         získává se z ovčích kůží nebo telecích hlav

-         na trh přichází většinou jako plátková želatina

-         čistá želatina je bezbarvá, průsvitná, bez chuti a vůně

 

Použití

 http://www.klayperson.com/photopage/photos/singapics copy/agar-agar.jpg  

Želírovací přípravky se používají v cukrářské výrobě k přípravě želé polev, při výrobě smetanových pudinků, k přípravě tvarohového krémů a dalších výrobků studené kuchyni.

http://www.rtm.net.my/english/web/images/Ep24a.jpg