Jídla z vajec

             

 

    Na přípravu jídel z vajec požíváme ve studené kuchyni nejběžněji vejce slepičí, ale dnes se častěji objevují vejce křepelčí, kachní, husí…..

Vejce používáme hlavně tepelně předupravena, na plnění, saláty, ozdoby a jako doplňky. Vejce kombinujeme s různými pěnami, uzeninami atd., vždy však ve vhodných kombinacích.

 

 

Zdobená vejce

 

- ruská vejce

- ruská vejce s kaviárem

- vejce se šunkou na francouzském salátě (zdobené olejovkou)

- vejce plněné pěnou z husích jater (Štrasburská vejce)

- myslivecká vejce (zastřená vejce obalená plátky anglické slaniny, položený na plátcích veky s bramborovým salátem. Přelité majonézovým přelivem.

 

Plněná vejce

 

- vejce se žloutkovou pěnou

- lososová vejce

- kaviárová vejce

- vejce s pažitkovým krémem a chřestem

- vejce se šunkovou pěnou a ořechem

- plněná vejce s karotkou a matjesem

 

Zastřená vejce

 

- zastřená vejce s chřestovým salátem (pokládáme na chřestový salát z chřestu, majonézy, jogurtu, šlehačky a dochucení)

- zastřená vejce s paštikou a žampiony

 

Křepelčí vejce

 

- zastřené křepelčí vajíčka v rostbeafu (vložené do kornoutu z rostbeafu, přelité křenovou omáčkou)

 

 

Vajíčkový salát