Příprava moučníků z tvarohu
Tvarohová žemlovka
Jemné tvarohové knedlíky s džemem
Housky oloupeme, nakrájíme na kousky, navlhčíme mlékem. Tvaroh nastrouháme nebo prolisujeme, přidáme sůl, vejce, rozinky, nastrouhanou citrónovou kůru, vanilkový cukr, hrubou mouku, navlhčené housky a promícháme v těsto. Z těsta tvoříme menší knedlíky, které vaříme v mírně osolené vodě. Uvařené knedlíky obalíme v opražené strouhance a podáváme přelité švestkovým džemem, máslem a sypané práškovým cukrem.
Tažený tvarohový závin
Těsto:hladká mouka, vejce, sůl, stolní olej, pitná voda, trochu octu
Náplň:tvaroh, vanilkový cukr, pískový cukr, vejce, citronová kůra, rozinky, strouhanka