Příprava moučníků z lineckého těsta

 

Linecké těsto připravujeme  z hladké mouky, práškového cukru, vajec, mléka (smetany) a chuťových přísad (vanilkový cukr, citronová kůra, mletá skořice s pod.)

Výrobky z lineckého těsta pečeme v rozpálené troubě při teplotě asi 200 st.C.

 

Linecké těsto: promícháme prosetý cukr s margarínem, přidáme vejce, chuťové přísady a nakonec mouku. Suroviny vymícháme na hladké a stejnorodé těsto – před dalším zpracováním necháme v chladu odležet

 

Třené linecké těsto: Margarín vyšleháme s cukrem, před došleháním přidáme žloutky a chuťové přísady. Do této hmoty postupně přidáme ohřátou mouku (25-28 st.C). Hotové těsto ihned zpracujeme v teplejším prostředí pomocí cukrářských sáčků.

 

Vaflové těsto: stejné jako linecké + přidáme mleté arašídy a mletou sóju

 

Linecká kolečka

 

Linecké ovocné želé

Linecké vyválíme na plát o rozměrech asi 46 x 65 cm, rozdělíme na 6 stejných pásů a pečeme v troubě. Po vychladnutí polovinu pásu potřeme marmeládou a z modelovací hmoty připravíme okraje jednotlivých pásů. Do ohraničeného prostoru úhledně rozložíme konzervované ovoce a zalijeme chuťově zvýrazněnou agarovou polevou. Necháme ztuhnout.

 

Vaflové obalované výrobky

Vanilkové rohlíčky a podobně.