Příprava moučníků z lineckého těsta
Linecké těsto připravujeme z hladké mouky, práškového cukru, vajec, mléka (smetany) a chuťových přísad (vanilkový cukr, citronová kůra, mletá skořice s pod.)
Výrobky z lineckého těsta pečeme v rozpálené troubě při teplotě asi 200 st.C.
Linecké těsto: promícháme prosetý cukr s margarínem, přidáme vejce, chuťové přísady a nakonec mouku. Suroviny vymícháme na hladké a stejnorodé těsto – před dalším zpracováním necháme v chladu odležet
Třené linecké těsto: Margarín vyšleháme s cukrem, před došleháním přidáme žloutky a chuťové přísady. Do této hmoty postupně přidáme ohřátou mouku (25-28 st.C). Hotové těsto ihned zpracujeme v teplejším prostředí pomocí cukrářských sáčků.
Vaflové těsto: stejné jako linecké + přidáme mleté arašídy a mletou sóju
Linecká kolečka
Linecké ovocné želé
Linecké vyválíme na plát o rozměrech asi 46 x 65 cm, rozdělíme na 6 stejných pásů a pečeme v troubě. Po vychladnutí polovinu pásu potřeme marmeládou a z modelovací hmoty připravíme okraje jednotlivých pásů. Do ohraničeného prostoru úhledně rozložíme konzervované ovoce a zalijeme chuťově zvýrazněnou agarovou polevou. Necháme ztuhnout.
Vaflové obalované výrobky
Vanilkové rohlíčky a podobně.