Příprava kaší

Kaše připravujeme zavařením krupice (rýže, pšenice) do vroucího a mírně osoleného mléka s přísadou tuku. Kaše podáváme posypané směsí práškového cukru a mleté skořice nebo nastrouhané čokolády a omaštěné rozehřátým máslem.

 

Krupicová kaše s máslem

Krupice, mléko, sůl, margarín, práškový cukr, mletá skořice, máslo.

 

Do vroucího, mírně osoleného mléka, zamícháme prosetou krupici, přidáme tuk, pomalu vaříme, až se krupice dostatečně provaří a začne houstnout. Hotovou kaši osladíme částí cukru. Při podávání posypeme jednotlivé porce práškovým cukrem se skořicí a přelijeme máslem.

 

Rýžová kaše s mlékem

Rýže, voda na propláchnutí rýže. Mléko, sůl, margarín, cukr, skořice, máslo.

 

Prosná kaše se skořicí