Minutky- bezmasé pokrmy
- připravujeme z různých druhů zeleniny, brambor, luštěnin, obilovin , sýrů, vajec,hub samostatně nebo jejich vhodnými kombinacemi. Jako doplňky použijeme pro zesílení nebo zjemnění chuti různá koření, destiláty, máslo, smetanu, kečup atd.
Zeleninové rizoto
Různé druhy zeleniny prohřejeme a krátce podusíme na másle, přidáme kečup, uvařenou rýži koření, prohřejeme a na závěr zjemníme smetanou. Podáváme sypané parmezánem či jiným vhodným sýrem.
Květákový mozeček
Uvařený květák orestujeme na cibulce přidáme koření vklepneme vejce a necháme srazit.
Zapékaná niva s oříšky a nivou
Brokolice rozebereme na menší růžičky smícháme s bešamelem, přidáme nastrouhanou nivu, oříšky vložíme do zapékací misky a necháme zapéct.
Sýrový špíz
Různé druhy sýrů nakrájíme na vhodné části, střídavě napichujeme na jehlu, obalíme do mouky a těstíčka, usmažíme.
Různé vaječné omelety s náplní i bez
Omeleta zapečená se sýrem a rajčaty
Vejce+sůl+pepř+víno-omeleta, opéct spařená, oloupaná rajčata s oregánem na oliv. Oleji, klademe na omeletu, posypeme sýrem zapečeme-
Smažené žampiony Knedlíky plněné zeleninou
Houbové rizoto Topinky s různými zel. směsmi
Bramborový placek Cuketa, lilek (různé úpravy)
Zeleninové řízky Smažený květák, Smažená brokolice