Minutky- bezmasé pokrmy

 

 

- připravujeme z různých druhů zeleniny, brambor, luštěnin, obilovin , sýrů, vajec,hub  samostatně  nebo jejich vhodnými kombinacemi. Jako doplňky použijeme pro zesílení nebo zjemnění chuti různá koření, destiláty, máslo, smetanu, kečup atd.

 

Zeleninové rizoto

Různé druhy zeleniny prohřejeme a krátce podusíme na másle, přidáme kečup, uvařenou rýži koření, prohřejeme a na závěr zjemníme smetanou. Podáváme sypané parmezánem či jiným vhodným sýrem.

 

Květákový mozeček

Uvařený květák orestujeme na cibulce přidáme koření vklepneme vejce a necháme srazit.

 

Zapékaná niva s oříšky a nivou

Brokolice rozebereme na menší růžičky smícháme s bešamelem, přidáme nastrouhanou nivu, oříšky vložíme do zapékací misky a necháme zapéct.

 

Sýrový špíz

Různé druhy sýrů nakrájíme na vhodné části, střídavě napichujeme na jehlu, obalíme do mouky a těstíčka, usmažíme.

 

Různé vaječné omelety s náplní i bez

Omeleta zapečená se sýrem a rajčaty

Vejce+sůl+pepř+víno-omeleta, opéct spařená, oloupaná rajčata s oregánem na oliv. Oleji, klademe na omeletu, posypeme sýrem zapečeme-

 

 

 

Smažené žampiony                               Knedlíky plněné zeleninou  

 

Houbové rizoto                                     Topinky s různými zel. směsmi         

 

Bramborový placek                              Cuketa, lilek (různé úpravy)             

 

Zeleninové řízky                                   Smažený květák, Smažená brokolice