RUSKÁ KUCHYNĚ
- dá se velice těžce přesně charakterizovat díky obrovským územím a velkému množství národů, obrovské teplotní rozdíly (i 80 st. Celsia)
- obrovská surovinová základna, v oblibě jsou vejce, ryby, drůbež, zelenina, smetana, máslo, skopové a vepřové maso
- typické stolování – tzv. plné stoly s množstvím chodů, z kterých si každý host vybírá dle chuti, oblíbená příloha – tmavý žitný chléb
- z nápojů vodka, napomáhající trávení, a čaj, ruský sekt
- světoznámý kaviár - malosol
Hovězí maso, kosti od šunky, párky, červená řepa, rajčatový protlak, cibule, mrkev, petržel, vepřové sádlo, cukr, mouka, kysaná smetana, ocet, sůl, bobkový list, mletý pepř.
Skopové maso, brambor, cibule, rajčata, baklažány, olej, bobkový list, česnek, petržel, mletý pepř, sůl, bujón.
Hrubá mouka, vejce, žloutek, bílek na pomazání, voda, sůl. Náplň – hovězí maso, vepřové maso, strouhanka, cibule, pepř, sůl.