ANGLICKÁ  KUCHYNĚ

 

-         charakteristická je bohatá snídaně – slanina, vejce, džem, vločky, máslo, džus ….

-         nejčastěji se používá kvalitní hovězí nebo skopové maso

-         rychlá příprava masa na anglický způsob

-         při dochucování se používá česnek, worcester, kečup

-         na stole nesmí chybět ovoce a zelenina

-         nejčastější příloha – různě upravené brambory

-         oblíbené jsou jídla z ryb, různé úpravy pudingů

-         z nápojů je to pivo, whisky a vysoká spotřeba čaje

 

Irský guláš

Skopové maso,  cibule, kedlubna, brambory, pepř, sůl, vývar

 

Pečený losos

Losos, cibule, rajčata, máslo, sůl, pepř

 

Kokosový puding

Mléko, žloutky, strouhanka, cukr, džem, máslo, kokosová moučka. Na polevu -  bílky, cukr, sůl, kokosová moučka. (pečený puding)