ANGLICKÁ KUCHYNĚ
- charakteristická je bohatá snídaně – slanina, vejce, džem, vločky, máslo, džus ….
- nejčastěji se používá kvalitní hovězí nebo skopové maso
- rychlá příprava masa na anglický způsob
- při dochucování se používá česnek, worcester, kečup
- na stole nesmí chybět ovoce a zelenina
- nejčastější příloha – různě upravené brambory
- oblíbené jsou jídla z ryb, různé úpravy pudingů
- z nápojů je to pivo, whisky a vysoká spotřeba čaje
Irský guláš
Skopové maso, cibule, kedlubna, brambory, pepř, sůl, vývar
Pečený losos
Losos, cibule, rajčata, máslo, sůl, pepř
Kokosový puding
Mléko, žloutky, strouhanka, cukr, džem, máslo, kokosová moučka. Na polevu - bílky, cukr, sůl, kokosová moučka. (pečený puding)