Zavářky do polévek
Jsou to potraviny nebo výrobky, které se mohou zavařovat
přímo do polévky, často je však zavařujeme mimo polévku, protože by nám
mohli polévku (vývar) zakalit.
nudle
strouhání
kapání
noky
zavaříme
mléko a máslo, opatrně přisypeme hrubou mouku
a připravíme odpalované těsto,
necháme vychladnout, vmícháme
vejce, navlhčenou kávovou lžičkou
vykrajujeme noky a ihned vaříme v mírně osolené vařící vodě
zeleninové noky
uvaříme
zeleninu (mrkev a květák, nakrájíme na kostičky) do vody
od vaření
zeleniny přidáme máslo, opatrně přisypeme hrubou mouku
a připravíme
odpalované těsto, necháme vychladnout, vmícháme
vejce, nakrájenou zeleninu
a hrášek, navlhčenou kávovou lžičkou vykrajujeme noky a ihned vaříme v mírně
osolené vařící vodě
krupicové noky
špekové knedlíčky
játrové knedlíčky, noky, rýže
knedlíky – tvarujeme malé kuličky
noky – tvarujeme malou lžičkou
rýže – protlačujeme přes sítko
Pokud vaříme zavářky mimo vývar, vyjmeme a propláchneme ve studené
vodě.