Pokrmy z vepřových vnitřností

Vepřové slezinky na cibulce

očištěné, opláchnuté slezinky nakrájíme na plátky a krátce povaříme, důkladným opláchnutím zbavíme krevních sraženin, orestujeme cibuli, přidáme slezinky, pepř, 
kmín, trochu vody a dusíme skoro do měkka, slezinky vyjmeme, šťávu zahustíme zásmažkou, rozředíme vodou a provaříme, přecedíme, přidáme slezinky, sůl, 
dovaříme, dochutíme

Vepřová játra dušená na cibulce
očištěnou, opláchnutou játru nakrájíme na plátky, orestujeme cibuli, přidáme játru, 
pepř, drcený kmín, trochu vody a dusíme skoro do měkka, játru vyjmeme, šťávu 
zahustíme zásmažkou, rozředíme vodou a provaříme, přecedíme, přidáme játru, 
sůl, dovaříme, dochutíme

Vepřová játra pečená na cibulce
očištěnou játru nakrájíme na hrubší nudle, orestujeme cibuli, přidáme játru a prudce orestujeme,kmín, pepř, drcená majoránka, podusíme ve vlastní šťávě, sůl

Vepřový mozek s vejci
mozeček v teplé vodě opatrně odblaníme, opláchneme, rozsekáme nožem, orestujeme cibuli, přidáme mozeček, sůl, pepř, drcený kmín, podusíme, přidáme vejce, za stálého míchání necháme ztuhnou a ihned podáváme

Vepřové plíčky na smetaně
z plic vyřízneme jícny a vykrojíme z nich vnitřní trubice, plíčky a srdce máčíme alespoň půl hodiny ve studené vodě, dobře opereme a dáme vařit do osolené vody, přidáme cibuli 
a divoké koření, měkké vyjmeme, dočistíme a nakrájíme na nudličky. Očištěnou zeleninu 
a cibuli nakrájíme na plátky,orestujeme na tuku, zaprášíme hladkou moukou,orestujeme, zalijeme vývarem z plíček, mléko, citron na plátky, ocet, cukr, hořčici, provaříme 
a přecedíme na nakrájené plíčka, dochutíme a zjemníme smetanou