TP uvedených pokrmů:

Telecí plec ( kýta ) na žampiónech
telecí maso opláchneme a stáhneme pomocí motouzu do tvaru válečku. Osolíme a rychle opečeme, vyjmeme, ve vypeku připravíme cibulový základ a podlijeme vodou, vložíme maso a dusíme ( pečeme ) do měkka, maso vyjmeme, vyrestujeme základ do tuku, zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zalijeme vodou a provaříme, dochutíme, přecedíme, na závěr vkládáme orestované nakrájené žampióny

Telecí maso dušené s hráškem
telecí maso opláchneme a nakrájíme na kostky ( 25 g ), rychle opečeme, vyjmeme, zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zalijeme vodou a dusíme do měkka, dochutíme, ke konci přidáme hrášek, můžeme mírně přisladit

Telecí maso dušené na žampiónech
telecí maso opláchneme a nakrájíme na kostky ( 25 g ), připravíme cibulový základ
a vložíme maso, osmahneme, zaprášíme hladkou moukou, znovu osmahneme, zalijeme vodou, osolíme, kmín a dusíme téměř do měkka, maso vyjmeme, šťávu přecedíme zpátky na maso a dochutíme, na závěr vkládáme orestované nakrájené žampióny

Telecí maso dušené na paprice
telecí maso opláchneme a nakrájíme na kostky ( 25 g ), orestujeme cibuli a vložíme maso, osmahneme, zpěníme na mase mletou papriku, sůl a dusíme ve vlastní šťávě asi 30 minut, voda a dodusíme, maso vyjmeme, šťávu zahustíme zásmažkou, mléko, dochutíme, smetana a přecedíme na maso

Telecí plec dušená na paprice se žampióny
telecí maso opláchneme a stáhneme pomocí motouzu do tvaru válečku. Osolíme a rychle opečeme, vyjmeme, ve vypeku připravíme paprikový  základ a podlijeme vodou, vložíme maso a dusíme do měkka, maso vyjmeme, šťávu zahustíme zásmažkou, zalijeme vodou
a provaříme, zjemníme smetanou, dochutíme, přecedíme, na závěr vkládáme orestované nakrájené žampióny

Telecí kýta na smetaně
telecí kýtu ( Fricandeau ) opláchneme a osolíme, připravíme zeleninový základ, vložíme maso a opečeme, podlijeme vodou, přidáme divoké koření, citrón a trochu octu, dusíme
do měkka. Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme zásmažkou, provaříme, dáme mléko
a smetanu, přecedíme, dochutíme

Telecí perkelt
telecí maso opláchneme a nakrájíme na kostky ( 25 g ), orestujeme cibuli a vložíme maso, osmahneme, zpěníme na mase mletou papriku, sůl, rajský protlak a zalijeme vodou, dusíme do poloměkka, maso vyjmeme, šťávu přecedíme na maso a dodusíme do měkka, dochutíme