TP
uvedených pokrmů:
Telecí plec ( kýta ) na žampiónech
telecí maso opláchneme a stáhneme pomocí motouzu do tvaru válečku. Osolíme
a rychle opečeme, vyjmeme, ve vypeku připravíme cibulový základ a podlijeme
vodou, vložíme maso a dusíme ( pečeme ) do měkka, maso vyjmeme, vyrestujeme
základ do tuku, zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zalijeme vodou a provaříme,
dochutíme, přecedíme, na závěr vkládáme orestované nakrájené žampióny
Telecí maso dušené s hráškem
telecí maso opláchneme a nakrájíme na kostky ( 25 g ), rychle opečeme,
vyjmeme, zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zalijeme vodou a dusíme do měkka,
dochutíme, ke konci přidáme hrášek, můžeme mírně přisladit
Telecí maso dušené na žampiónech
telecí maso opláchneme a nakrájíme na kostky ( 25 g ), připravíme cibulový
základ
a vložíme maso, osmahneme, zaprášíme hladkou moukou, znovu osmahneme,
zalijeme vodou, osolíme, kmín a dusíme téměř do měkka, maso vyjmeme, šťávu
přecedíme zpátky na maso a dochutíme, na závěr vkládáme orestované nakrájené
žampióny
Telecí maso dušené na paprice
telecí maso opláchneme a nakrájíme na kostky ( 25 g ), orestujeme cibuli a
vložíme maso, osmahneme, zpěníme na mase mletou papriku, sůl a dusíme ve
vlastní šťávě asi 30 minut, voda a dodusíme, maso vyjmeme, šťávu zahustíme
zásmažkou, mléko, dochutíme, smetana a přecedíme na maso
Telecí plec dušená na paprice se žampióny
telecí maso opláchneme a stáhneme pomocí motouzu do tvaru válečku. Osolíme
a rychle opečeme, vyjmeme, ve vypeku připravíme paprikový
základ a podlijeme vodou, vložíme maso a dusíme do měkka, maso
vyjmeme, šťávu zahustíme zásmažkou, zalijeme vodou
a provaříme, zjemníme smetanou, dochutíme, přecedíme, na závěr vkládáme
orestované nakrájené žampióny
Telecí kýta na smetaně
telecí kýtu ( Fricandeau ) opláchneme a osolíme, připravíme zeleninový základ,
vložíme maso a opečeme, podlijeme
vodou, přidáme divoké koření, citrón a trochu octu, dusíme
do měkka. Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme zásmažkou, provaříme, dáme
mléko
a smetanu, přecedíme, dochutíme
Telecí perkelt
telecí maso opláchneme a nakrájíme na kostky ( 25 g ), orestujeme cibuli a
vložíme maso, osmahneme, zpěníme na mase mletou papriku, sůl, rajský
protlak a zalijeme vodou, dusíme do poloměkka, maso vyjmeme, šťávu přecedíme
na maso a dodusíme do měkka, dochutíme