TP
uvedených pokrmů:
Zadělávané telecí maso
připravené maso nakrájíme na kostky ( 4 x 25g ), dáme vařit do solené
vody, přidáme kořenovou zeleninu, cibuli,celý pepř a vaříme téměř do měkka.
Maso vyjmeme, z části másla a mouky připravíme zásmažku, přidáme muškátový
květ a zalijeme ji prochladlým vývarem z masa, provaříme, přidáme
smetanu a podle potřeby dosolíme. Na konec
omáčku přecedíme zpět na maso a přidáme zbylé máslo
Telecí ragú s knedlíčky
připravené maso nakrájíme na kostky ( 4 x 25g ), dáme vařit do solené
vody, přidáme kořenovou zeleninu, cibuli ,celý pepř a vaříme téměř do
měkka. Maso vyjmeme a do části vývaru dáme vařit na drobné růžičky
rozebraný květák. Z másla a mouky připravíme zásmažku, přidáme muškátový
květ a zalijeme ji prochladlým vývarem z masa a květáku, provaříme,
přidáme mletý pepř, smetanu,a podle potřeby dochutíme. Na konec omáčku přecedíme
zpět na maso a přidáme květák
Knedlíčky - žemle oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky, pokropíme
mlékem
a necháme vsáknout. Máslo rozšleháme s vejci, sůl, mletý květ,
nasekanou zelenou petrželku, strouhanku a polovinu hrubé mouky, vypracujeme
zlehka těsto. Za pomoci zbylé mouky tvarujeme kulaté knedlíčky a vaříme
je v mírně osolené vařící vodě
Telecí ragú na žampiónech
připravené maso nakrájíme
na kostky ( 4 x 25g ), dáme vařit do solené vody, přidáme kořenovou
zeleninu, cibuli, celý pepř a vaříme téměř do měkka. Maso vyjmeme, z
tuku
a mouky připravíme zásmažku, přidáme muškátový květ, mletý pepř a
zalijeme ji prochladlým vývarem z masa, provaříme, přidáme smetanu.
Na konec omáčku přecedíme zpět na maso bez zeleniny a přidáme na másle
podušené nakrájené žampióny. Podle potřeby dosolíme a dochutíme citrónovou
šťávou