TP uvedených pokrmů:

Zadělávané telecí maso

připravené maso nakrájíme na kostky ( 4 x 25g ), dáme vařit do solené vody, přidáme kořenovou zeleninu, cibuli,celý pepř a vaříme téměř do měkka. Maso vyjmeme, z části másla a mouky připravíme zásmažku, přidáme muškátový květ a zalijeme ji prochladlým vývarem z masa, provaříme, přidáme smetanu a podle potřeby dosolíme. Na konec
omáčku přecedíme zpět na maso a přidáme zbylé máslo

Telecí ragú s knedlíčky

připravené maso nakrájíme na kostky ( 4 x 25g ), dáme vařit do solené vody, přidáme kořenovou zeleninu, cibuli ,celý pepř a vaříme téměř do měkka. Maso vyjmeme a do části vývaru dáme vařit na drobné růžičky rozebraný květák. Z másla a mouky připravíme zásmažku, přidáme muškátový květ a zalijeme ji prochladlým vývarem z masa a květáku, provaříme, přidáme mletý pepř, smetanu,a podle potřeby dochutíme. Na konec omáčku přecedíme zpět na maso a přidáme květák
Knedlíčky -
žemle oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky, pokropíme mlékem
a necháme vsáknout. Máslo rozšleháme s vejci, sůl, mletý květ, nasekanou zelenou petrželku, strouhanku a polovinu hrubé mouky, vypracujeme zlehka těsto. Za pomoci zbylé mouky tvarujeme kulaté knedlíčky a vaříme je v mírně osolené vařící vodě

Telecí ragú na žampiónech

připravené maso nakrájíme na kostky ( 4 x 25g ), dáme vařit do solené vody, přidáme kořenovou zeleninu, cibuli, celý pepř a vaříme téměř do měkka. Maso vyjmeme, z tuku
a mouky připravíme zásmažku, přidáme muškátový květ, mletý pepř a zalijeme ji prochladlým vývarem z masa, provaříme, přidáme smetanu. Na konec omáčku přecedíme zpět na maso bez zeleniny a přidáme na másle podušené nakrájené žampióny. Podle potřeby dosolíme a dochutíme citrónovou šťávou