TP uvedených pokrmů:
Přírodní roštěná
z omytého, sušeného a odblaněného roštěnce nakrájíme plátky, ty naklepeme, nařízneme okrajové blány, osolíme, opepříme. Plátky rychle opečeme po obou stranách na sádle, opečené vyjmeme, na vypeku orestujeme cibuli, zalijeme horkou vodou, vložíme opečené roštěnky, přikryjeme a dusíme do měkka. Měkké maso vyjmeme, šťávu vyrestujeme do tuku, zaprášíme moukou, mírně orestujeme, zalijeme vodou, přivedeme do varu 
a provaříme až tuk vystoupí na hladinu. Podle potřeby dochutíme a na závěr přecedíme 
na roštěnky naskládané do čistého hrnce.

Roštěná na  žampiónech
z omytého, osušeného a odblaněného roštěnce nakrájíme plátky, ty naklepeme,
nařízneme okrajové blány, osolíme,opepříme. Plátky rychle opečeme po obou stranách 
na sádle, opečené vyjmeme, na vypeku orestujeme cibuli, zalijeme horkou vodou, vložíme opečené roštěnky, přikryjeme a dusíme do měkka. Měkké maso vyjmeme, šťávu vyrestujeme do tuku, zaprášíme moukou, mírně orestujeme, zalijeme vývarem z hub, přivedeme do varu a provaříme až tuk vystoupí na hladinu. Podle potřeby dochutíme 
a na závěr přecedíme na roštěnky naskládané do čistého hrnce a přidáme
vložku, nakrájených, orestovaných žampiónů

Znojemské hovězí filé
z omytého, osušeného a odblaněného masa nakrájíme plátky, ty naklepeme, nařízneme okrajové blány, osolíme, opepříme. Plátky rychle opečeme po obou stranách na sádle, opečené vyjmeme, na vypeku orestujeme cibuli, ( část základu odložíme na orestování okurek ) zalijeme horkou vodou, vložíme opečené maso, přikryjeme a dusíme do měkka. Měkké maso vyjmeme, šťávu vyrestujeme do tuku, zaprášíme moukou, mírně orestujeme, zalijeme vodou, přivedeme do varu a provaříme až tuk vystoupí na hladinu. Podle potřeby dochutíme a na závěr přecedíme na maso naskládané do čistého hrnce a přidáme na zbylém základě orestovné okurky

Bavorský závitek
z omytého, osušeného a odblaněného hovězího masa nakrájíme plátky, ty naklepeme, nařízneme okrajové blány, osolíme. Na tuku orestujeme cibuli nakrájenou na drobné kostičky, přidáme uvařený uzený bůček bez kůže, vařené brambory nakrájené na kostky, nakrájené okurky, sůl, pepř a po prohřátí vklepneme vejce. Směs vložíme na plátky masa, zabalíme a upevníme. Na tuku orestujeme zbylou cibuli, přidáme závitky, krátce opečeme, zalijeme horkou vodou, přidáme nové koření, přikryjeme a dusíme do měkka. Měkké maso vyjmeme, šťávu vyrestujeme do tuku, zaprášíme moukou, mírně orestujeme, zalijeme vodou, přivedeme do varu a provaříme až tuk vystoupí na hladinu. Podle potřeby dochutíme a na závěr přecedíme na závitky naskládané do čistého hrnce

Bavorská roštěná
z omytého, osušeného a odblaněného roštěnce nakrájíme plátky, ty naklepeme, 
nařízneme okrajové blány a osolíme. Na plátky položíme syrové, oloupané brambory nakrájené na nudle, nakrájené okurky a na kousky nakrájené uvařené vejce plátky 
a upevníme. Na povrchu osolíme. Na tuku orestujeme cibuli, přidáme závitky, krátce opečeme, zalijeme horkou vodou, přidáme nové koření, přikryjeme a dusíme do měkka. Měkké maso vyjmeme, šťávu vyrestujeme do tuku, zaprášíme moukou, mírně orestujeme, zalijeme vodou, přivedeme do varu a provaříme až tuk vystoupí na hladinu. Podle potřeby dochutíme a na závěr přecedíme na závitky naskládané do čistého hrnce

Španělský ptáček
z omytého, osušeného a odblaněného hovězího masa nakrájíme plátky, ty naklepeme, nařízneme okrajové blány, opepříme,osolíme a potřeme hořčicí. Na plátky položíme slaninu, salám, okurky, vařené vejce, to vše nakrájené na nudle zavineme a upevníme. 
Na tuku orestujeme cibuli, přidáme závitky, krátce opečeme, zalijeme horkou vodou, přidáme nové koření, přikryjeme a dusíme do měkka. Měkké maso vyjmeme, šťávu vyrestujeme do tuku, zaprášíme moukou, mírně orestujeme, zalijeme vodou, přivedeme 
do varu a provaříme až tuk vystoupí na hladinu. Podle potřeby dochutíme a na závěr přecedíme na závitky naskládané do čistého hrnce

Hovězí pečeně zbojnická

z omytého, osušeného a odblaněného hovězího masa nakrájíme větší plát, ten naklepeme, potřeme česnekem utřeným se solí, opepříme a poklademe tenkými pláty slaniny, maso zavineme a ovážeme motouzem. Na tuku orestujeme cibuli, přidáme roládu, krátce opečeme, zalijeme horkou vodou, přidáme nové koření, přikryjeme a dusíme do měkka. Měkké maso vyjmeme, šťávu vyrestujeme do tuku, zaprášíme moukou, mírně orestujeme, zalijeme vodou, přivedeme do varu a provaříme až tuk vystoupí na hladinu. Podle potřeby dochutíme a na závěr přecedíme