TP
uvedených pokrmů:
Přírodní
roštěná
z omytého, sušeného a odblaněného roštěnce nakrájíme plátky,
ty naklepeme, nařízneme okrajové blány, osolíme, opepříme. Plátky rychle opečeme
po obou stranách na sádle, opečené vyjmeme, na vypeku orestujeme cibuli,
zalijeme horkou vodou, vložíme opečené roštěnky, přikryjeme a dusíme
do měkka. Měkké maso vyjmeme, šťávu vyrestujeme do tuku, zaprášíme
moukou, mírně orestujeme, zalijeme vodou, přivedeme do varu
a provaříme až
tuk vystoupí na hladinu. Podle potřeby dochutíme a na závěr přecedíme
na
roštěnky naskládané do čistého hrnce.
Roštěná na žampiónech
z omytého, osušeného a odblaněného roštěnce nakrájíme plátky,
ty naklepeme,
nařízneme okrajové blány, osolíme,opepříme. Plátky rychle opečeme
po obou stranách
na sádle, opečené vyjmeme, na vypeku orestujeme cibuli, zalijeme horkou
vodou, vložíme opečené roštěnky, přikryjeme a dusíme
do měkka. Měkké maso vyjmeme, šťávu vyrestujeme do tuku, zaprášíme
moukou, mírně orestujeme, zalijeme vývarem z hub, přivedeme do varu a provaříme
až tuk vystoupí na hladinu. Podle potřeby dochutíme
a na závěr přecedíme
na roštěnky naskládané do čistého hrnce a přidáme vložku,
nakrájených, orestovaných žampiónů
Znojemské hovězí filé
z omytého, osušeného a odblaněného masa nakrájíme plátky, ty
naklepeme, nařízneme okrajové blány, osolíme, opepříme. Plátky rychle opečeme
po obou stranách na sádle, opečené vyjmeme, na vypeku orestujeme cibuli, ( část
základu odložíme na orestování okurek ) zalijeme horkou vodou, vložíme opečené
maso, přikryjeme a dusíme do měkka. Měkké maso vyjmeme, šťávu vyrestujeme
do tuku, zaprášíme moukou, mírně orestujeme, zalijeme vodou, přivedeme do varu
a provaříme až tuk vystoupí na hladinu. Podle potřeby dochutíme a na závěr
přecedíme na maso naskládané do čistého hrnce a přidáme na zbylém základě
orestovné okurky
Bavorský závitek
z omytého, osušeného a odblaněného hovězího masa nakrájíme
plátky, ty naklepeme, nařízneme okrajové blány, osolíme. Na tuku orestujeme
cibuli nakrájenou na drobné kostičky, přidáme uvařený uzený bůček bez kůže,
vařené
brambory nakrájené na kostky, nakrájené okurky, sůl, pepř a po prohřátí
vklepneme vejce. Směs vložíme na plátky masa, zabalíme a upevníme. Na tuku
orestujeme zbylou cibuli, přidáme závitky, krátce opečeme, zalijeme horkou
vodou, přidáme nové koření, přikryjeme a dusíme do měkka. Měkké maso
vyjmeme, šťávu vyrestujeme do tuku, zaprášíme moukou, mírně orestujeme,
zalijeme vodou, přivedeme do varu a provaříme až tuk vystoupí na hladinu.
Podle potřeby dochutíme a na závěr přecedíme na závitky naskládané
do čistého hrnce
Bavorská roštěná
z omytého, osušeného a odblaněného roštěnce nakrájíme plátky,
ty naklepeme,
nařízneme okrajové blány a osolíme. Na plátky položíme syrové, oloupané
brambory nakrájené na nudle, nakrájené okurky a na kousky nakrájené uvařené
vejce plátky
a upevníme. Na povrchu osolíme. Na tuku orestujeme cibuli, přidáme
závitky, krátce opečeme, zalijeme horkou vodou, přidáme nové koření, přikryjeme
a dusíme do měkka. Měkké maso vyjmeme, šťávu vyrestujeme do tuku, zaprášíme
moukou, mírně orestujeme, zalijeme vodou, přivedeme do varu a provaříme až
tuk vystoupí na hladinu. Podle potřeby dochutíme a na závěr přecedíme na závitky
naskládané do čistého hrnce
Španělský ptáček
z omytého, osušeného a odblaněného hovězího masa nakrájíme
plátky, ty naklepeme, nařízneme okrajové blány, opepříme,osolíme a potřeme
hořčicí. Na plátky položíme slaninu, salám, okurky, vařené vejce, to vše
nakrájené na nudle zavineme a upevníme.
Na tuku orestujeme cibuli, přidáme závitky, krátce
opečeme, zalijeme horkou vodou, přidáme nové koření, přikryjeme a dusíme do
měkka. Měkké maso vyjmeme, šťávu vyrestujeme do tuku, zaprášíme moukou,
mírně orestujeme, zalijeme vodou, přivedeme
do varu a provaříme až tuk vystoupí na hladinu. Podle potřeby dochutíme a na závěr přecedíme na závitky naskládané
do čistého hrnce
Hovězí pečeně
zbojnická
z omytého, osušeného a odblaněného hovězího masa nakrájíme větší
plát, ten naklepeme, potřeme česnekem utřeným se solí, opepříme a poklademe
tenkými pláty slaniny, maso zavineme a ovážeme motouzem. Na tuku orestujeme
cibuli, přidáme roládu, krátce opečeme, zalijeme horkou vodou, přidáme nové
koření, přikryjeme a dusíme do měkka. Měkké maso vyjmeme, šťávu
vyrestujeme do tuku, zaprášíme moukou, mírně orestujeme, zalijeme vodou, přivedeme
do varu a provaříme až tuk vystoupí na hladinu. Podle potřeby dochutíme a
na závěr přecedíme