Při
přípravě pokrmů musíme dbát na moderní trendy:
-
pestrá strava zaměřená na snížení množství konzumovaných živočišných
tuků
-
větší podíl zeleniny a ovoce a to hlavně v čerstvém stavu
-
zvýšený podíl výrobků z celozrnné mouky
-
omezení soli a cukru
-
dostatečné množství tuku
Bezpečnost
a ochrana zdraví při práci:
-
osobní hygiena
-
hygiena na pracovišti
-
všeobecné bezpečnostní předpisy
-
osobní bezpečnost
Ochrana
spotřebitele:
-
čerstvé suroviny
-
hygiena při přípravě pokrmů
-
správné technologické postupy
-
dostatečná tepelná úprava
-
vhodné vybavení
-
dodržování předpisů pro zpracování surovin
Základní povinnosti pracovníků ve
výrobních střediscích:
-
vyplívají z náplně práce
-
dodržování předpisů a norem