Pokrmy z obilovin

Mezi pokrmy z obilovin lze spolu s pokrmy z mouky řadit i ostatní obiloviny:

   - kroupy
   - krupky
   - vločky - ovesné, pšeničné,
                   žitné

   - jáhly
   - pohanka
   - kukuřice
 
 

Houbový kuba - kroupy, houby, tuk, slanina, cibule, sůl, česnek, pepř 
varianty houbového kuby - s vejci - vešleháme před zapečením
                                           - s uzeným masem - nakrájíme na
                                             kostičky
                                             a vmícháme před zapečením
                                           - se slaninou - používáme místo celé
                                             váhy tuku
                                           - s libečkem

Jáhly
nejdříve spaříme a teprve poté tepelně upravujeme, využití má hlavně při přípravě moučníků a moučných pokrmů.

Pohanka
využití má hlavně při přípravě moučníků a moučných pokrmů.

Vločky
velké využití mají hlavně ve zdravé výživě, při přípravě snídaní, v teplé kuchyni hlavně při přípravě moučníků a moučných pokrmů.