Pokrmy z obilovin
Mezi pokrmy z obilovin lze spolu s pokrmy z mouky řadit i ostatní obiloviny:
- kroupy - krupky - vločky - ovesné, pšeničné, žitné - jáhly - pohanka - kukuřice |
![]() |
|
Houbový kuba - kroupy, houby, tuk, slanina, cibule, sůl, česnek, pepř
varianty houbového kuby - s vejci - vešleháme před zapečením
-
s uzeným masem - nakrájíme na
kostičky
a vmícháme
před zapečením
-
se slaninou - používáme místo celé
váhy tuku
-
s libečkem
Jáhly
nejdříve spaříme a teprve poté tepelně upravujeme, využití
má hlavně při přípravě moučníků a moučných pokrmů.
Pohanka
využití má hlavně při přípravě moučníků a moučných
pokrmů.
Vločky
velké využití mají hlavně ve zdravé výživě, při přípravě
snídaní, v teplé kuchyni hlavně při přípravě moučníků a moučných
pokrmů.