Smažení telecího masa

Telecí maso lze upravovat všemi způsoby, lze jej samozřejmě i smažit, na rozdíl od ostatních mas , telecí maso  se poměrně často před smažením částečně předvaří a proto se na smažení mohou používat i méně kvalitní druhy mas.

Telecí hrudí smažené
očištěné a opláchnuté hrudí vaříme asi 15 minut v osolené vodě, poté vychladíme, zbavíme žeberních kostí a nakrájíme na porce, obalíme v trojobalu a smažíme.


Telecí nožičky smažené
očištěné a opláchnuté nožičky vykostíme a vaříme skoro do měkka
v osolené vodě, poté vychladíme a nakrájíme na porce, obalíme v trojobalu a smažíme.


Smažené mozečkové krokety
mozeček zalijeme vřelou vodou a necháme odmočit, odblaníme, nasekáme, osolíme, opepříme, vložíme na do růžova opečenou cibuli
a vydusíme do vodu. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme mletý květ, mléko a uvaříme opatrně hustou omáčku. 
Do hotové omáčky vložíme mozeček, navlhčené, pomleté žemle, vše podusíme, přidáme vejce, strouhanku, utlačíme asi 2 cm vysokou vrstvu, vykrajujeme obdélníky, obalíme v trojobalu a smažíme.


Telecí jazyk smažený
očištěný a opláchnutý jazyk uvaříme do měkka v osolené vodě, poté vychladíme a nakrájíme na porce, obalíme v trojobalu a smažíme.


Telecí mozeček smažený
telecí mozek necháme asi 15 minut odmočit ve studené vodě, odstraníme vrchní blanku a krvavé žilky, porce osolíme a opatrně obalíme v trojobalu a smažíme .
 

Telecí brzlík smažený
telecí brzlík spaříme 2 až 3 minuty ve vařící vodě, vychladíme, nakrájíme porce osolíme, opatrně obalíme v trojobalu a smažíme.