Smažení
telecího masa
Telecí
maso lze upravovat všemi způsoby, lze jej samozřejmě i smažit, na rozdíl
od ostatních mas , telecí maso se poměrně často před smažením částečně
předvaří a proto se na smažení mohou používat
i méně kvalitní druhy
mas.
Telecí
hrudí smažené
očištěné a opláchnuté hrudí vaříme asi 15 minut v osolené vodě,
poté vychladíme, zbavíme žeberních kostí a nakrájíme na porce, obalíme
v trojobalu a smažíme.
Telecí nožičky smažené
očištěné a opláchnuté nožičky vykostíme a vaříme skoro do měkka
v
osolené vodě, poté vychladíme a nakrájíme na porce, obalíme v trojobalu
a smažíme.
Smažené mozečkové krokety
mozeček zalijeme vřelou vodou a necháme odmočit, odblaníme, nasekáme, osolíme,
opepříme, vložíme na do růžova opečenou cibuli
a vydusíme do vodu. Z másla
a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme mletý květ, mléko a uvaříme
opatrně hustou omáčku.
Do hotové omáčky vložíme mozeček, navlhčené, pomleté žemle, vše podusíme,
přidáme vejce, strouhanku, utlačíme asi 2 cm vysokou vrstvu, vykrajujeme obdélníky,
obalíme v trojobalu a smažíme
Telecí jazyk smažený
očištěný a opláchnutý jazyk uvaříme do měkka v osolené vodě,
poté vychladíme a nakrájíme na porce, obalíme v trojobalu a smažíme.
Telecí mozeček smažený
telecí mozek necháme asi 15 minut odmočit ve studené vodě, odstraníme vrchní
blanku
a krvavé žilky, porce osolíme a opatrně obalíme v trojobalu a smažíme