Dušení telecího masa  

Maso podle potřeby krájíme nebo upravujeme v celku, a to na různých základech stejně jako maso hovězí. Můžeme před úpravou rovněž plnit nebo špikovat, někdy špikujeme zeleninou. Na dušeni telecího masa nejčastěji používáme:

 -    plec 
 -    krk
 -    hruď
 -    kližku
 -    části kýty
 -    ledvinu


Telecí plec (kýta) na žampiónech
jeden až dva plátky masa ukrojené přes vlákno, přelité přírodní řidší šťávou. Maso má typickou chuť a vůni, je přiměřeně měkké
a šťavnaté. Šťáva s vložkou žampiónů má chuť a vůni po použitých surovinách a přísadách.

Telecí maso dušené s hráškem
kousky telecího masa v řidší omáčce s hráškem. Maso má typickou chuť a vůni, je přiměřeně měkké a šťavnaté. Omáčka s vložkou hrášku má chuť a vůni po použitých surovinách a přísadách.

Telecí maso dušené na žampiónech
kousky telecího masa v hustší šťávě s vložkou na plátky nakrájených žampiónů. Maso má typickou chuť a vůni, je přiměřeně měkké
a šťavnaté. Šťáva s vložkou žampiónů má chuť a vůni po použitých surovinách a přísadách.

Telecí maso dušené na paprice
jeden až dva plátky masa ukrojené přes vlákno, přelité narůžovělou omáčkou. Maso má typickou chuť a vůni, je přiměřeně měkké
a šťavnaté. Omáčka s vložkou žampiónů má chuť a vůni po použitých surovinách a přísadách.

Telecí plec dušená na paprice se žampióny
jeden až dva plátky masa ukrojené přes vlákno, přelité narůžovělou omáčkou. Maso má typickou chuť a vůni, je přiměřeně měkké
a šťavnaté. Omáčka má chuť a vůni po použitých surovinách
a přísadách.

Telecí kýta na smetaně
jeden až dva plátky masa ukrojeného přes vlákno. Maso má typickou vůni a chuť, je šťavnaté a přiměřeně měkké, přelité hustší omáčkou bílé až nažloutlé barvy, pikantní vůně a chuti.

Telecí perkelt
kousky telecího masa přelité hustší načervenalou omáčkou. Maso má typickou chuť a vůni, je přiměřeně měkké a šťavnaté. Omáčka je mírně kořeněná paprikou a rajčatovým protlakem a vůni po použitých surovinách a přísadách.

TP dušení telecího masa