Pečení  hovězího masa

Hovězí maso pečené anglickým způsobem
Používáme pouze kvalitní druhy mas, to zůstává po úpravě uvnitř narůžovělé, pečeme poměrně krátce, 20 – 40 minut podle druhu
a velikosti masa, teplota uvnitř masa nesmí překročit 70°C, nejvhodnější je asi  60°C.

Anglická svíčková
svíčkovou odblaníme, osolíme, opepříme, potřeme olejem, necháme asi 2 hodiny odležet. Poté maso rychle opečeme na tuku a pečeme v troubě, v průběhu pečení do masa nepícháme. Podáváme 2 až
5 plátků "anglicky" upečené svíčkové. Maso je na řezu mírně narůžovělé, typické vůně a chuti, křehké a šťavnaté. Může být podlité malým množstvím přírodní šťávy s máslem .

Anglický rostbeaf
nízký roštěnec, odkrojíme
lůj a odblaníme, vrchní část můžeme nakrájet do mřížky, další postup stejný jako
u svíčkové, rostbeaf někdy potíráme i hořčicí, kečupem a paprikou. Pokud k těmto masům připravujeme šťávu, výpek vyrestujeme
a zaprášíme moukou. Podáváme 2 až 3 plátky "anglicky" upečeného roštěnce. Maso je na řezu mírně narůžovělé, typické vůně a chuti, křehké
a šťavnaté. Může být podlité malým množstvím přírodní šťávy s máslem.



Svíčková v máslovém těstě
připravíme si kořenící směs  (kyselé okurky, sardel, zelenou petrželku, žampióny, cibuli, citrónovou kůru a vše jemně rozsekáme) nachystáme si listové těsto, maso si okořeníme a opečeme na tuku, pak necháme vychladnout, potřeme kořenící směsí, zabalíme do listového těsta a dopečeme.