Hovězí maso pečené anglickým způsobem
Používáme pouze kvalitní druhy mas, to zůstává po úpravě uvnitř narůžovělé,
pečeme poměrně krátce, 20 – 40 minut podle druhu
a velikosti masa, teplota
uvnitř masa nesmí překročit 70°C, nejvhodnější je asi
60°C.
|
![]() |
5 plátků "anglicky" upečené svíčkové. Maso je na řezu mírně
narůžovělé, typické vůně a chuti, křehké a šťavnaté. Může být
podlité malým množstvím přírodní šťávy s máslem .
|
![]() |
Svíčková v máslovém těstě
připravíme si kořenící směs (kyselé okurky, sardel, zelenou petrželku, žampióny, cibuli, citrónovou kůru a vše jemně
rozsekáme) nachystáme si listové těsto, maso si okořeníme a opečeme na
tuku, pak necháme vychladnout, potřeme kořenící směsí, zabalíme do
listového těsta
a dopečeme.