Vaření
vepřového masa
Vařením
nejčastěji upravujeme hlavu, koleno a bůček. Hlavu i kolena je nutno v předběžné přípravě
důkladně očistit a omýt. Vkládáme vždy do vařící vody a poté necháme
pomalu táhnout. Vaříme se solí, celým pepřem a očištěnou cibulí.
Vepřová ovarová hlava
hlavu důkladně očistíme, opláchneme, vložíme do vařící vody,
osolíme, přidáme pepř, rozkrájenou cibulí a dáme vařit do měkka. Poté
hlavu vyjmeme a vykostíme. Porcujeme tak, aby každá porce obsahovala stejné
kousky masa.
Vepřové
ovarové koleno
kolena důkladně očistíme, opálíme,
opláchneme, vložíme do vařící vody, osolíme, přidáme pepř, rozkrájenou
cibulí a dáme vařit do měkka. Poté kolena vyjmeme a vykostíme. Porcujeme před
expedicí přes vlákna.
Vepřový
ovarový bůček
bůček důkladně očistíme,
opláchneme, vložíme do vařící vody, osolíme, přidáme pepř, rozkrájenou
cibulí a dáme vařit do měkka. Poté hlavu vyjmeme a vykostíme. Před
expedicí porcujeme přes vlákna.