Srnčí plec, kýta, pečeně
na smetaně
(mufloní, daňčí, jelení)
maso vykostíme, opláchneme a
protkneme slaninou, stáhneme motouzem a opečeme na tuku, vyjmeme, na yýpeku
připravíme zeleninový základ, přidáme trochu vody, citrón, divoké koření, cukr,
ocet, vložíme maso a dusíme do měkka, maso vyjmeme, zahustíme zásmažkou,
rozmícháme, provaříme, dochutíme hořčicí, přidáme bílé víno, smetanu, přecedíme.
Srnčí plec, kýta, pečeně, ragú na víně
(mufloní, daňčí, jelení)
maso
vykostíme, opláchneme a protkneme slaninou, stáhneme motouzem a opečeme na tuku,
vyjmeme, na vypeku připravíme zeleninový základ tmavý, přidáme trochu vody,
citrón, rajčatový protlak, divoké koření, cukr, ocet, vložíme maso a dusíme do
měkka, maso vyjmeme, zahustíme zásmažkou, rozmícháme, přidáme rybízový džem,
bílé víno, provaříme, dochutíme přecedíme
Srnčí guláš
(mufloní, daňčí, jelení)
maso
nakrájíme na kostky(porce 4x 25 gramů),cibuli orestujeme, přidáme maso a
pokračujeme v restování,přidáme mletou papriku,zpěníme,sůl,rajčatový
protlak,kmín,pepř a podlijeme vodou,dusíme skoro do měkka, poklici odděláme a
šťávu zahustíme zásmažkou, zalijeme vodou a zavaříme, přidáme česnek utřený se
solí, majoránku, dodusíme a současně provařujeme šťávu,měkké maso vyjmeme a
šťávu na něj přecedíme.
Jelení řízek na roštu
s bylinkovým máslem
maso
ze hřbetu nakrájíme přes vlákno na plátky a naklepeme, sůl, pepř, olej a necháme
odležet, rychle opečeme a při podávání na maso klademe bylinkové máslo.
Zajíc na smetaně
základ, přidáme trochu vody, citrón, divoké koření, cukr, ocet, vložíme maso a
dusíme do měkka, maso vyjmeme, zahustíme zásmažkou, rozmícháme, provaříme,
dochutíme hořčicí, přidáme bílé víno, smetanu, přecedíme.
a osolíme, připravíme slaninový základ, zastříkneme vodou, vložíme maso a pečeme
do měkka, zahustíme zásmažkou, voda, provaříme a dochutíme, necedíme.
Guláš
z divočáka
přidáme mletou papriku,zpěníme,voda, sůl, rajčatový protlak, citrón,
kmín, pepř a podlijeme vodou, vložíme maso, dusíme skoro do
měkka, poklici odděláme a šťávu zahustíme zásmažkou, zalijeme
vodou a zavaříme, přidáme česnek utřený se solí, majoránku,
dodusíme a současně provařujeme šťávu,měkké maso vyjmeme
a šťávu na něj přecedíme.
Bažant na slanině
očištěné vykuchané bažanty opálíme a omyjeme, maso protkneme slaninou a osolíme,
drezírujeme, připravíme slaninový základ, zastříkneme vodou, vložíme nové koření
a celý pepř, maso
pečeme do měkka, šťávu nezahušťujeme, pouze zjemníme máslem, dochutíme,
necedíme.
očištěné vykuchané bažanty opálíme a omyjeme, maso protkneme slaninou, opepříme
a osolíme, potřeme olejem a necháme odležet, pečeme na tuku do měkka, nasekneme
v kloubech a ihned podáváme s bylinkovým máslem.