Srnčí plec, kýta, pečeně na smetaně  
(mufloní, daňčí, jelení)

maso vykostíme, opláchneme a protkneme slaninou, stáhneme motouzem a opečeme na tuku, vyjmeme, na yýpeku připravíme zeleninový základ, přidáme trochu vody, citrón, divoké koření, cukr, ocet, vložíme maso a dusíme do měkka, maso vyjmeme, zahustíme zásmažkou, rozmícháme, provaříme, dochutíme hořčicí, přidáme bílé víno, smetanu, přecedíme.

Srnčí plec, kýta, pečeně, ragú na víně

(mufloní, daňčí, jelení)

maso vykostíme, opláchneme a protkneme slaninou, stáhneme motouzem a opečeme na tuku, vyjmeme, na vypeku připravíme zeleninový základ tmavý, přidáme trochu vody, citrón, rajčatový protlak, divoké koření, cukr, ocet, vložíme maso a dusíme do měkka, maso vyjmeme, zahustíme zásmažkou, rozmícháme, přidáme rybízový džem, bílé víno, provaříme, dochutíme přecedíme. 

Srnčí guláš
(mufloní, daňčí, jelení)

maso nakrájíme na kostky(porce 4x 25 gramů),cibuli orestujeme, přidáme maso a pokračujeme v restování,přidáme mletou papriku,zpěníme,sůl,rajčatový protlak,kmín,pepř a podlijeme vodou,dusíme skoro do měkka, poklici odděláme a šťávu zahustíme zásmažkou, zalijeme vodou a zavaříme, přidáme česnek utřený se solí, majoránku, dodusíme a současně provařujeme šťávu,měkké maso vyjmeme a šťávu na něj přecedíme.  

Jelení řízek na roštu s bylinkovým máslem
maso ze hřbetu nakrájíme přes vlákno na plátky a naklepeme, sůl, pepř, olej a necháme odležet, rychle opečeme a při podávání na maso klademe bylinkové máslo.

Zajíc na smetaně
zadní běhy protkneme slaninou a osolíme, připravíme zeleninový
základ, přidáme trochu vody, citrón, divoké koření, cukr, ocet, vložíme maso a dusíme do měkka, maso vyjmeme, zahustíme zásmažkou, rozmícháme, provaříme, dochutíme hořčicí, přidáme bílé víno, smetanu, přecedíme
.

Zajíc na slanině
maso (přední část 2 - kousky na porci), protkneme slaninou
a osolíme, připravíme slaninový základ, zastříkneme vodou, vložíme maso a pečeme do měkka, zahustíme zásmažkou, voda, provaříme a dochutíme, necedíme.


Kančí kýta, plec, hřbet s brusinkovou omáčkou
maso vykostíme, opláchneme, připravíme zeleninový základ, přidáme trochu vody, citrón, divoké koření, cukr, ocet, vložíme maso a dusíme do měkka, maso vyjmeme, zahustíme zásmažkou, rozmícháme, provaříme, přidáme brusinkový kompot, rybízový džem, nastrouhaný křen, muškátový oříšek a hořčici, červené víno, přecedíme.

 Guláš z divočáka
 
maso nakrájíme na kostky(po 50 gramech), cibuli orestujeme,
 přidáme mletou papriku,zpěníme,voda, sůl, rajčatový protlak, citrón,
 kmín, pepř a podlijeme vodou, vložíme maso, dusíme skoro do
 měkka, poklici odděláme a šťávu zahustíme zásmažkou, zalijeme
 vodou a zavaříme, přidáme česnek utřený se solí, majoránku,
 dodusíme a současně provařujeme šťávu,měkké maso vyjmeme
 a šťávu na něj přecedíme
.

Bažant  na slanině
očištěné vykuchané bažanty opálíme a omyjeme, maso protkneme slaninou a osolíme, drezírujeme, připravíme slaninový základ, zastříkneme vodou, vložíme nové koření a celý pepř, maso
pečeme do měkka, šťávu nezahušťujeme, pouze zjemníme máslem, dochutíme, necedíme.


Bažant  pečený na roštu
očištěné vykuchané bažanty opálíme a omyjeme, maso protkneme slaninou, opepříme a osolíme, potřeme olejem a necháme odležet, pečeme na tuku do měkka, nasekneme v kloubech a ihned podáváme s bylinkovým máslem.