a) jehněčí maso v celku b) jehněčí hlava c) játra d) plíce e) mozeček |
Skopová plec, kýta,
hřbet na česneku
jeden až dva plátky šťavnatého a přiměřeně měkkého upečeného
masa přelité nahnědlou hustší šťávou, maso i šťáva mají chuť po použitých surovinách
a přísadách a česneku.
Skopová plec, kýta
na divoko
jeden až dva plátky šťavnatého
a přiměřeně měkkého dušeného masa přelité nahnědlou hustší omáčkou, maso i šťáva mají chuť po použitých surovinách
a přísadách, pokrm je ozdoben plátkem oloupaného citrónu s brusinkami.
Skopová plec, kýta
na paprice
jeden
až dva plátky šťavnatého a přiměřeně měkkého, na řezu slaninou
protknutého dušeného masa přelité narůžovělou hustší šťávou, maso
i šťáva
mají chuť po použitých surovinách a přísadách s jemnou chutí
a vůní po paprice.
Skopové na paprice
kousky šťavnatého a přiměřeně měkkého dušeného masa přelité světlou
paprikovou hustší šťávou, maso i šťáva mají chuť po použitých surovinách a
přísadách s jemnou chutí a vůní po paprice.
Skopová plec, kýta
na víně
jeden až dva plátky šťavnatého a přiměřeně měkkého, na
řezu slaninou protknutého dušeného masa přelité načervenalou hustší šťávou, maso
i šťáva
mají chuť po použitých surovinách a přísadách s jemnou chutí
a vůní po víně.
Kavkazský šašlik
– minutka
porce šašliku přelitá přírodní, máslem zjemněnou nezahuštěnou
šťávou s česnekem, uvnitř narůžovělé maso je přiměřeně měkké. Jako přílohu podáváme
rýži s rajčaty a cibulí, zdobenou plátkem citrónu.
Skopový guláš
kousky šťavnatého a přiměřeně měkkého dušeného masa přelité
světlou hnědočervenou řidší omáčkou, maso i omáčka mají chuť po použitých
surovinách a přísadách s jemnou chutí a vůní po paprice.
Jehněčí plec, kýta
pečená na másle
jeden až dva plátky šťavnatého
a přiměřeně měkkého upečeného masa přelité nahnědlou řidší šťávou, maso i jemná, máslem cítící šťáva mají chuť
po použitých surovinách a přísadách.
a) jehněčí kýta b) jehněčí ledvinky c) jehněčí hřbet d) jehněčí plec e) jehněčí krk se šrůtkou f) jehněčí hrudí g) jehněčí kotlet - dvojitý
|
Jehněčí kýty,
plec na paprice
jeden až dva plátky šťavnatého
a přiměřeně měkkého, na řezu slaninou protknutého dušeného masa přelité narůžovělou hustší šťávou, maso
i šťáva
mají chuť po použitých surovinách a přísadách s jemnou chutí
a vůní po paprice.
Jehněčí řízek
smažený
porce dozlatova usmaženého, přiměřeně měkkého, křehkého
a vláčného
masa.
TP
přípravy skopového masa: