Příprava skopového a jehněčího masa: 

 a) jehněčí maso
     v celku
 b) jehněčí hlava
 c) játra
 d) plíce
 e) mozeček





 



Skopová plec, kýta, hřbet na česneku 

jeden až dva plátky šťavnatého a přiměřeně měkkého upečeného masa přelité nahnědlou hustší šťávou, maso i šťáva mají chuť po použitých surovinách a přísadách a česneku.

Skopová plec, kýta na divoko

jeden až dva plátky šťavnatého a přiměřeně měkkého dušeného masa přelité nahnědlou hustší omáčkou, maso i šťáva mají chuť po použitých surovinách a přísadách, pokrm je ozdoben plátkem oloupaného citrónu s brusinkami.

Skopová plec, kýta na paprice

jeden až dva plátky šťavnatého a přiměřeně měkkého, na řezu slaninou protknutého dušeného masa přelité narůžovělou hustší šťávou, maso i šťáva mají chuť po použitých surovinách a přísadách s jemnou chutí a vůní po paprice.

Skopové na paprice

kousky
šťavnatého a přiměřeně měkkého dušeného masa přelité světlou paprikovou hustší šťávou, maso i šťáva mají chuť po použitých surovinách a přísadách s jemnou chutí a vůní po paprice.

Skopová plec, kýta na víně 

jeden až dva plátky šťavnatého a přiměřeně měkkého, na řezu slaninou protknutého dušeného masa přelité načervenalou hustší šťávou, maso i šťáva mají chuť po použitých surovinách a přísadách s jemnou chutí a vůní po víně.

Kavkazský šašlik – minutka

porce šašliku přelitá přírodní, máslem zjemněnou nezahuštěnou šťávou s česnekem, uvnitř narůžovělé maso je přiměřeně měkké. Jako přílohu podáváme rýži s rajčaty a cibulí, zdobenou plátkem citrónu.

Skopový guláš

kousky šťavnatého a přiměřeně měkkého dušeného masa přelité světlou hnědočervenou řidší omáčkou, maso i omáčka mají chuť po použitých  surovinách a přísadách s jemnou chutí a vůní po paprice.

Jehněčí plec, kýta pečená na másle

jeden až dva plátky šťavnatého a přiměřeně měkkého upečeného masa přelité nahnědlou řidší šťávou, maso i jemná, máslem cítící šťáva mají chuť po použitých surovinách a přísadách.

 a) jehněčí kýta
 b) jehněčí ledvinky
 c) jehněčí hřbet
 d) jehněčí plec
 e) jehněčí krk se šrůtkou
 f) jehněčí hrudí
 g) jehněčí kotlet - dvojitý
   

 

 

 

 

 

Jehněčí kýty, plec na paprice
jeden až dva plátky šťavnatého a přiměřeně měkkého, na řezu slaninou protknutého dušeného masa přelité narůžovělou hustší šťávou, maso i šťáva mají chuť po použitých surovinách a přísadách s jemnou chutí a vůní po paprice.

 
Jehněčí řízek smažený

porce dozlatova usmaženého, přiměřeně měkkého, křehkého
a vláčného masa.
 
 TP přípravy skopového masa: