Jednodruhová sekaná - hovězí maso

Klopsy po turecku
Hovězí maso zadní jemně umeleme, promícháme s uvařenou rýží, přidáme vejce, sůl, mletý pepř, zelenou petrželku a tvarujeme menší kuličky. Obalíme je v trojobalu  a smažíme na oleji.
 
Sekaný hovězí řízek na zelenině
Hovězí maso jemně umeleme spolu v mléce namočenou žemli,  přidáme vejce, sůl, zelenou petrželku a dobře promícháme. Ze směsi připravíme oválné řízky, které obalíme v hladké mouce a opečeme. Šťávu vydusíme do tuku a zaprášíme moukou, orestujeme, zalijeme vodou a povaříme. Šťávu přecedíme na maso, přidáme očištěnou na másle podušenou nakrájenou mrkev s hráškem. Dochutíme a dobře provaříme.

Jednodruhová sekaná - telecí maso

Telecí sekaný řízek na másle
Telecí maso jemně umeleme spolu v mléce namočenou žemli, přidáme kůru z citronu, sůl, mletý květ a mletý pepř, vejce a vše promícháme. Tvarujeme oválné řízky, které obalíme v  mouce a zapečeme v troubě. Přidáme vodu a dopečeme, na závěr zjemníme máslem. Pokud připravujeme šťávu zaprášíme výpek hladkou moukou a zalijeme vodou, provaříme.

Telecí krokety smažené - minutka
Telecí maso uvaříme do poloměkka v osolené vodě a jemně umeleme. Na másle orestujeme cibuli, přidáme hladkou mouku, zalijeme mlékem a vývarem z telecího masa, přidáme mletý pepř a mletý květ a uvaříme hustý bešamel. Do omáčky přidáme umleté maso a krátce povaříme. Přidáme strouhanku, zamícháme a necháme vychladnout. Do vychladlé směsi přidáme vejce, dochutíme a tvarujeme menší oválné krokety, ty obalíme v trojobalu a smažíme.

Jednodruhová sekaná - vepřové maso

Vepřenky s cibulí
Vepřové maso umeleme nahrubo spolu s namočenou žemlí, přidáme sůl, mletou papriku, mletý pepř a pečlivě promícháme. Tvarujeme menší placičky, které opečeme z obou stran. Při podáváni potíráme hořčicí a sypeme jemně krájenou cibulí.

Smažený soukenický sekaný řízek - minutka
Vykostěný a kůže zbavený bůček umeleme, přidáme sůl, pepř,vejce, mléko, dobře promícháme a uložíme v lednici. Z prochladlé hmoty tvarujeme řízky, obalíme v trojobalu a smažíme.

Smažený sekaný řízek se sýrem (holandský řízek) - minutka
Vykostěný a kůže zbavený bůček umeleme spolu s tvrdým sýrem, přidáme sůl, pepř,vejce, mléko,zelenou petrželku, dobře promícháme
a uložíme v lednici. Z prochladlé hmoty tvarujeme řízky, obalíme
v trojobalu a smažíme.