Vícepruhové
mleté maso - směsi mletých mas
Sekaný řízek přírodní
Hovězí a vepřové maso jemně umeleme s cibulí a žemlí namočenou
v
mléce, přidáme sůl, mletý muškátový květ a mletý pepř, vejce, prosetou
strouhanku a pečlivě promícháme.
Tvarujeme řízky, ty vložíme do
vymaštěného pekáče, zaprášíme moukou a v
troubě zapečeme.
Po otočení přidáme trochu vývaru a necháme dusit. Maso vyjmeme,
šťávu
provaříme a přecedíme zpátky na řízky, dodusíme a na závěr
zjemníme máslem.
Sekaná pečeně
Hovězí a vepřové maso umeleme s cibulí a s vodou dobře vymícháme.
Přidáme část hrubě umletého bůčku a část bůčku krájeného na jemné kostičky. Přisypeme
strouhanku, mléko, vejce, česnek, sůl, pepř, hladkou mouku, slaninu a vše pečlivě promícháme.
Tvarujeme šišky, které pečeme ve vymaštěném pekáči podlité vodou. Podle
potřeby můžeme z vypeku zaprášením připravit šťávu.
Karbanátek smažený -
minutka
Hovězí a vepřové maso jemně umeleme s cibulí, přidáme sůl, česnek,
pepř, majoránku, strouhanku, hladkou mouku, vejce a dobře promícháme. Dle potřeby přilijeme
vodu, tvarujeme karbanátky, obalujeme v trojobalu a ihned smažíme.
Čevabčiči - minutka
Hovězí a vepřové maso jemně umeleme s cibulí, přidáme sůl, mletou
papriku, pepř a směs pečlivě promícháme. Tvarujeme válečky, které upečeme v horkém
oleji. Na porci podáváme tři válečky přelité výpekem a obložené hořčicí a
jemně krájenou cibulí.
Plněný paprikový lusk
Hovězí a vepřové maso jemně umeleme, přidáme vejce, sůl, pepř,
strouhanku, jemně nakrájenou cibuli a pečlivě promícháme. Papriku zbavíme semen a
naplníme připravenou masovou směsí. Na části tuku osmahneme kořenovou zeleninu, cibuli,
divoké koření, ocet přidáme rajský protlak, vodu a zavaříme. Do vařícího základu dáme
papriky
a dusíme asi půl hodiny. Maso vyjmeme a základ zahustíme světlou zásmažkou. Dle
potřeby zalijeme vodou, rozšleháme
a provaříme. Dochutíme, přecedíme na papriky a krátce
podusíme.