Vícepruhové mleté maso - směsi mletých mas

 Sekaný řízek přírodní
 Hovězí a vepřové maso jemně umeleme s cibulí a žemlí namočenou
 v mléce, přidáme sůl, mletý muškátový květ a mletý pepř, vejce, prosetou
 strouhanku a pečlivě promícháme. Tvarujeme řízky, ty vložíme do
 vymaštěného pekáče, zaprášíme moukou a v troubě zapečeme.
 Po otočení přidáme trochu vývaru a necháme dusit. Maso vyjmeme,
 šťávu provaříme a přecedíme zpátky na řízky, dodusíme a na závěr
 zjemníme máslem.

Sekaná pečeně
Hovězí a vepřové maso umeleme s cibulí a s vodou dobře vymícháme. Přidáme část hrubě umletého bůčku a část bůčku krájeného na jemné kostičky. Přisypeme strouhanku, mléko, vejce, česnek, sůl, pepř, hladkou mouku, slaninu a vše pečlivě promícháme. Tvarujeme šišky, které pečeme ve vymaštěném pekáči podlité vodou. Podle potřeby můžeme z vypeku zaprášením připravit šťávu.

Karbanátek smažený - minutka
Hovězí a vepřové maso jemně umeleme s cibulí, přidáme sůl, česnek, pepř, majoránku, strouhanku, hladkou mouku, vejce a dobře promícháme. Dle potřeby přilijeme vodu, tvarujeme karbanátky, obalujeme v trojobalu a ihned smažíme.

Čevabčiči - minutka
Hovězí a vepřové maso jemně umeleme s cibulí, přidáme sůl, mletou papriku, pepř a směs pečlivě promícháme. Tvarujeme válečky, které upečeme v horkém oleji. Na porci podáváme tři válečky přelité výpekem a obložené hořčicí a jemně krájenou cibulí.

Plněný paprikový lusk
Hovězí a vepřové maso jemně umeleme, přidáme vejce, sůl, pepř, strouhanku, jemně nakrájenou cibuli a pečlivě promícháme. Papriku zbavíme semen a naplníme připravenou masovou směsí. Na části tuku osmahneme kořenovou zeleninu, cibuli, divoké koření, ocet  přidáme rajský protlak, vodu a zavaříme. Do vařícího základu dáme papriky a dusíme asi půl hodiny. Maso vyjmeme a základ zahustíme světlou zásmažkou. Dle potřeby zalijeme vodou, rozšleháme a provaříme. Dochutíme, přecedíme na papriky a krátce podusíme.