Úpravy pokrmů z jiných druhů živočichů
Hlemýžď
hlemýždi mají, dle názoru mnohých, velmi kvalitní maso, je libové
a má i
podobné výživné hodnoty jako libové jateční maso, je však
hůře stravitelné.
Úpravy
vaření
pečení
do polévek
podáváme s omáčkami
používáme na přípravu nádivek
na masové míšeniny
do masových salátů
Čištění a předběžná příprava měkkýšů
maso vyjmeme pomocí jehly a promneme
jej se solí a vypereme, ulity
vyčistíme - umyjeme, vyvaříme a osušíme.
Želva
pokrmy z želvího masa patří k zvláštním lahůdkám, nejznámější
je u nás
příprava želví polévky a želvího ragú, maso se chutí
a charakterem podobá
telecímu má však větší množství
aromatických látek.
Želví polévka (z konzervy)
polotovar „želví polévka v konzervě“,přidáme k hovězímu vývaru, při jehož
přípravě navíc použijeme majoránku, tymián, bobkový list, do procezeného vývaru
vkládáme želví maso podušené na žampiónech
a dochutíme vínem.
Žáby
používáme žabí stehýnka, stažené maso je bílé a velmi lehce stravitelné.
Použití
příprava ragú
pečení
dušení
smažení - u nás asi nejznámější úprava