Tepelná příprava ryb smažením
Tato úprava je u nás velmi oblíbená, smažit můžeme
v trojobalu, strouhanku můžeme nahradit nebo doplnit jinou surovinou, rovněž
těstíčka můžeme upravovat, smažení je však poměrně obtížné, ryba obsahuje velké
množství vody, ta se nám přismažení uvolňuje
a ochlazuje olej, pokud se nám
nepodaří udržet dostatečnou teplotu, obal nám odpadne, mraženou rybu proto
necháme předem rozmrazit
a teprve poté obalujeme, některé rybí výrobky nám chodí
ve formě mražených polotovarů, například rybí prsty, v tom případě smažíme
nerozmražené, musíme však dbát na dostatečnou teplotu tuku.
Kapr, candát,
štika, pstruh smažený
očištěnou, vykuchanou rybu podle druhu připravíme a naporcujeme, osolíme,
obalíme v trojobalu a smažíme v dostatečném množství
oleje.
Kapr smažený ve vinném
těstíčku
očištěnou, vykuchanou rybu podle druhu připravíme a naporcujeme, osolíme,
z vajec, vína, hladké a hrubé mouky připravíme těstíčko, necháme chvíli odležet
a namáčíme do něj porce kapra, okamžitě vložíme do rozehřátého oleje a smažíme.
Kapr smažený v sýrovém
těstíčku
očištěnou,
vykuchanou rybu podle druhu připravíme a naporcujeme, osolíme, z vajec, mléka,
hrubé mouky, slaniny a tvrdého sýru připravíme těstíčko, necháme chvíli odležet
a namáčíme do něj
porce kapra, okamžitě vložíme do rozehřátého oleje a smažíme.
Kapr smažený v
žampiónovém těstíčku
očištěnou, vykuchanou rybu podle druhu připravíme a naporcujeme, osolíme,
z vajec, vína, hrubé mouky, žampiónů a trochy oleje připravíme těstíčko, necháme
chvíli odležet a namáčíme do něj
porce kapra, okamžitě vložíme do rozehřátého
oleje a smažíme.
Aljašská treska smažená
ve vinném těstíčku
očištěnou, vykuchanou rybu podle druhu připravíme a naporcujeme,
osolíme,potřeme citrónem, z vajec, vína, hladké a hrubé mouky připravíme
těstíčko, necháme chvíli odležet a namáčíme do něj
porce kapra, okamžitě vložíme
do rozehřátého oleje a smažíme.
Aljašská treska smažená v sýrovém
těstíčku
očištěnou, vykuchanou rybu podle druhu připravíme a naporcujeme, osolíme,
z vajec, mléka, hrubé mouky, slaniny a tvrdého sýru připravíme těstíčko, necháme
chvíli odležet a namáčíme do něj
porce kapra, okamžitě vložíme do rozehřátého
oleje a smažíme.
Rybí filé kořeněné, smažené v těstíčku
rybí filé naporcujeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí
a necháme asi 2
hodiny odležet, z mléka, hladké mouky, soli
a vajec připravíme těstíčko,
ryby namočíme do těstíčka a ihned smažíme.