Tepelná příprava
ryb dušením
Dušení rybího masa probíhá
podobným způsobem jako dušení ostatních mas, většinou dusíme na základech, někdy
pouze na
másle, používáme maso porcované nebo rybu můžeme krájet na kostky, ve
státech se zvýšenou spotřebou rybího masa se maso
často dusí na cibuli a
rajčatech s paprikou, maso většinou
neobracíme - mohlo by se lehce rozpadnout.
Kapr na paprice
naporcovaného kapra prošpikujeme slaninou, osolíme, zprudka opečeme na
oleji, do vypeku moučné máslo, paprika, zalijeme
vývarem z ryb, vložíme maso,
dusíme, zjemníme smetanou.
Kapr na smetaně s kapary
naporcovaného kapra osolíme, zprudka opečeme, do vypeku moučné máslo,
vývar z ryb, kyselá smetana, citrón, kapary, vložíme rybu
a dusíme, dochutíme.
Kapr dušený na
žampiónech
očištěného, naporcovaného kapra osolíme, opečeme na tuku, zastříkneme
trochou vody a dusíme do měkka, na pánvi si na
másle podusíme nakrájené,
očištěné žampióny a na ně přendáme podušeného kapra, můžeme podle potřeby mírně
podusit a ihned podáváme.
Kapr po Třeboňsku
očištěného, naporcovaného kapra osolíme, připravíme paprikový základ,
přidáme lečo a krátce podusíme, porce kapra opečeme po obou stranách a vložíme
do připraveného základu, podusíme, dochutíme, přidáme máslo a podáváme.
Mořský losos s řeckou omáčkou
očištěného lososa naporcujeme, sůl, zprudka opečeme, do vypeku kořenovou
zeleninu, cibuli, orestujeme, rajský protlak, celý pepř, orestujeme, zaprášíme
moukou, vývar z ryb, červené víno, ocet,
cukr, vložíme maso, nakládanou
zeleninu, rajčata, dodusíme, dochutíme.