ZÁŽITKOVÁ GASTRONOMIE

 

 

 

·       rozšiřuje nabídku služeb gastronomických provozoven

·       hosté si mohou přímo u stolu hosta připravovat  některé pokrmy, a to nejen z hlediska použitelných způsobů úpravy, ale i druhů masa

·       pro větší počet osob je tento druh servisu vyloučen

·       vhodný je pro 4 – 6 osob

 

VÝHODY ZÁŽITKOVÉ GASTRONOMIE

·       každý pokrm má svou rámcovou recepturu, kterou můžeme přizpůsobit přání hosta

·       při objednávce se musíme dohodnout s hostem o způsobu tepelného zpracování, dochucovacích prostředcích, celkové chuti pokrmů a přílohách

·       dle objednávky připravíme pracoviště (flambovací vozík, keridon, ohřívač, dochucovací prostředky, mlýnek na pepř, potřebný inventář, …)

·       maso upravujeme na kvalitním oleji v hlubších pánvičkách, v bezpečné vzdálenosti, ale aby hosté mohli práci sledovat

·       veškeré suroviny připravujeme na velkou mísu s papírovou manžetou v odpovídajících miskách, šťávu nebo omáčku v omáčníku

·       teplé přílohy je vhodné donášet až před dokončením přípravy

·       při jednoduché úpravě zpracujeme maso tepelně na pánvi, přidáme máslo, šťávu dochutíme dle přání hosta, maso kořeníme ještě před tepelnou úpravou, játra solíme až při dochucování

·       při přípravě masa s omáčkou a zeleninovou vložkou používáme 2 pánvičky (na jedné připravíme maso ne druhé omáčku)

·       omáčku upravíme krátkým podušením cibulky na másle, přidáním předepsaných surovin, hotové základní omáčky z kuchyně, dochucením a přidáním masa (po krátkém povaření)

·       po přidání masa do omáčky se má pokrm již jen spojit, promíchat nebo prohřát, ne vařit!